≫ 

Turbo Kostić je u formi i gazi kroz Evropu: Novi gol Srbina u maltretiranju Salcburga!

Ajaks i Benfika moraju na popravni, Inter rutinski pobedio Bugare u prvim mečevima šesnaestine finala Lige Evrope

  • 2
Filip Kostić, Ajntraht Foto: Tanjug/AP

Prvi mečevi šesnaestine finala Lige Evrope doneli su zanimljive rezultate, a od favorita Benfika i Ajaks neće mirno spavati u narednih sedam dana pošto će u revanšu morati da nadoknađuju zaostatak na svojim terenima. Iznenađenje je i laka pobeda Ajntrahta nad Red Bul Salcburgom koji je počišćen sa čak 4:1.

Ubedljivo najbolji utisak od svih naših igrača večeras je ostavio Filip Kostić koji je pogotkom ukrasio ubedljiv trijumf Orlova sa Majne. Blistao je i trostruki strelac Japanac Daiči Kamada koji je lako ulazio u šanse i matirao Cicana Stankovića na golu šampiona Austrije, pre nego što je Kostić u 56. posle kontre i nesebičnog pasa Andrea Silve rutinski stavio tačku na utakmicu.

Šesti gol na poslednjih šest utakmica za Kostića je i dobra vest za selektora Ljubišu Tumbakovića uoči nastupajućeg baraža za Evropsko prvenstvo protiv Norveške. Korejac Hvang je u finišu samo smanjio rezultat sa bele tačke, ali deluje da je Ajntraht završio posao i da će Salcburg morati da se oprosti kroz sedam dana od Lige Evrope. Mijat Gaćinović zbog prehlade nije bio u timu Ajntrahta večeras.

Ako je Ajntaht oduševio, Ajaks je razočarao. Kopljanici i Dušan Tadić su izgubili utakmicu na međunarodnoj sceni prvi put još od avgusta 2017. (kada ih je tukao Rozenborg), a španski Hetafe na revanš kroz sedama dana putuje sa kapitalnih 2:0.

Ako je trener Kopljanika Ten Hag pogodak Dejversona iz prvog poluvremena i mogao lako da svari, drugi u nadoknadi koji je postigao nekadašnji vezista Čelsija Kenedi je nodopustiv jer ga tako ne primaju ni pioniri.

Ali, Hetafe je potpuno zaslužio trijumf jer je Ajaks za 90 minuta sveo samo na dva šuta (bez udarca u kovir gola).

Posao je već u prvom meču završio i Inter koji je kao gost savladao Ludogorec sa 2:0. Kristijan Eriksen je postigao prvenac u dresu Neroazura u 71. minutu, dok je tačku na trijumf stavio Romelu Lukaku sa bele tačke u nadoknadi vremena.

Mančester junajted je remizirao na gostovanju u Brižu sa najboljim klubom u Belgiji (1:1), a Nemanja Matić odigrao još jednu solidnu utakmicu u redovima Crvenih đavola.

Iako su domaćini rano došli u vođstvo posle greške odbrane gostiju preko Emanuela Denisa u 15. minutu spretni Antoni Marsijal je u 36. izmislio gol za izjednačenje i miran rezultat pred revanš na Old Trafordu. Istina, imali su Englezi i sreće jer je Briž promašio zicer za pobedu u 79. minutu.

LIGA EVROPE - rezultati 1/16 finala

Sporting - Bašakšehir 3:1

(Koates 3, Šporar 44, Vijeto 51 - Višća 76. penal)

Hetafe - Ajaks 2:0

(Dejverson 38, Kenedi 90+3)

Kopenhagen - Seltik 1:1

(N’Doje 52 - Eduar 14)

Kluž - Sevilja 1:1

(Deak 59, penal - El Neziri 82)

Klub Briž – Mančester junajted 1:1

(Denis 15 – Marsijal 36)

Ludogorec - Inter 0:2

(Eriksen 71, Lukaku 90+5. penal)

Ajntraht - Salcburg 4:1

(Kamada 12, 43, 53, Kostić 56 - Hvang 85. penal)

Šahtjor - Benfika 2:1

(Patrik 56, Kovalenko 72 - Pici 67. penal)

21.00: Vulverhempton - Espanjol

21.00: Leverkuzen - Porto

21.00: APOEL - Bazel

21.00: Olimpijakos - Arsenal

21.00: AZ Alkmar - LASK

21.00: Volfzburg - Malme

21.00: Roma - Gent

21.00: Rendžers - Braga

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realno

    20. februar 2020 | 22:12

    Jel sada sramota Krstajića,kada su u formi bili i Fića i Jovke...A on ni da ih pozove...

  • Jasad

    20. februar 2020 | 21:27

    Srpski Mesi hoce ga Barsa😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA