≫ 

Deki pred duel sa Lalatovićem: Znamo se od 10. godine, ali u 90 minuta ne poznajem ni rođenog brata!

Trener crveno-belih održao zanimljivu konferenciju pred derbi protiv Vojvodine

  • 27

Trener Crvene zvezde, Dejan Stanković održao je konferenciju za novinare pred svoju premijeru na Marakani. On je pozvao navijače da u što većem broju dođu na meč, koji je na programu u subotu od 18 časova, i rekao da zna da će Delije i sve pristalice crveno-belih poslušati srce i biti na stadionu.

On je najpre poručio da neće moći da računa na tri važna igrača, a zatim je poslao i poruku za navijače.

- Nadovezaao bih se na priču o navijačima, oni istorijski nikad nisu zakazali. Očekujem da budu pravi, da pristup bude onakav kakav treba da bude kod svakog navijača Zvezdi. Ja im obećavam maksimalnu borbu i da ćemo ostaviti srce na terenu - rekao je Stanković.

U subotu Stankovića čeka duel protiv starog znanca, Nenada Lalatovića, sa kojim je bio u omladinskoj školi Zvezde od malih nogu.

Nenad Lalatović Nenad Lalatović; Foto: Telegraf

- Bili smo deca, baš deca, napravili smo prve korake u Crvenoj zvezdi i dosta toga smo prošli zajedno, nismo imali prilike da igramo zajedno u prvom timu Zvezde, ali obojica smo bili u prilici da budemo na klupi Zvezde, ali sada je on na protivničkoj strani. Mnogo poštujem njegov rad, gde god je bio, njegove ekipe su igrale dobro, gde god je išao, vodio je svoje igrače, prepoznatljiv je, sa mnogo energije, mnogo duela 1 na 1, neće biti lako sigurno, ali imaćemo 12. igrača iza nas. Marakana je naša velika snaga, nekad ne uplaši toliko pritivnika, koliko nama daje snagu - poručio je trener Zvezde, koji je evocirao uspomene na duele protiv Vojvodine dok je igrao u Zvezdi.

- Vremena se menjaju, zaboravio sam i ja kada je to bilo zadnji put bilo. Bile su to lepe utakmice, posle Partizana pravi derbi. Mnogo igrača iz Vonjvodine je u to vreme dolazilo u Zvezdu, moja poslednja godina u Zvezdi, sećam se, iako je bilo davno, ali igrali smo dobar fudbal.

- Idemo da se nadigravamo, da ne pominjem reči koje se pominju na konferencijama, dobro smo spremili utakmicu, gledaćemo njih, ali gledaćemo i nas, bilo je dosta toga dobrog na Brdu, ali nešto mi se nije svidelo, pa sam ovih 7 dana iskoristio da ispravimo to, očekujem da igramo još bolje.

dejan stanković Dejan Stanković; Foto: MN Press

Još jednom je imao poruku za Delije.

- Treba da poslušaju svoja srca, oni nikada nisu zakazali. Delijama samo kapa dole, nema šta o njima da se priča. Oni će sigurno doći, ne znam u kolikom broju, ali biće srcem uz nas, to se oseća na svakom koraku, ja sam mesec dana u Beogradu, stvarno se lepo osećam, i zahvaljujem se na podršci - rekao je Stanković.

Još jednom je usledilo pitanje o Lalatoviću.

Nenad Lalatović Nenad Lalatović temperamentno vodi utakmice; Foto: MN PRess

- Rekao sam kakav meč očekujem, ali to Lala i ja, mi se znamo od 10 godine, ali ja bih u tih 90 minuta zaboravio i rođenog brata. Posle toga život ide dalje. Život je jedno, utakmica je drugo. Ne treba sklanjati vrednosti koje imaš u tih 90 minuta, ali kažem, u tih 90 minuta ni rođenog brata ne prepoznajem, posle toga vraćamo se u normalu, svi smo normalni ljudi, živimo svoje živote - istakao je trener Zvezde.

Istakao je da je još rano da se zaključuje o igri njegovog tima.

- Rano je da pričamo jer smo odigrali jednu takmičarsku utakmicu, gde smo posle napornih priprema za 45 minuta pokazali da smo Čukaričkom oduzeli ono što najbolje rade. Znam kako igra Lalina ekipa, 1 na 1, povuku se nazad, ali učinićemo sve da neutrališemo ono najbolje što rade.

Zatim se osvrnuo na mane koje je uvideo u igri svoje ekipe na Banovom brdu.

dejan stanković Zamerio je igračima za drugo poluvreme na Banovom brdu; Foto: MN Press

- Drugo poluvreme sam dublje analizirao. Možda nemamo uiskustva u kontrolisanju utakmice. Ne možeš 100 odsto da budeš u naporu tokom cele utakmice, treba da "zatvoriš" meč u prvom poluvremenu, kontra na kontru sa Čukaričkom, zamerio sam zašto se potrošiti i "pocepati", izgubili smo mnogo energije, što nismo stali na loptu, a ne da uđemo u trkanje i da stavimo dominaciju pod znak pitanja. Da smo primili gol, ko zna kakva bi utakmica bila. Sve je super prošlo na kraju, ali moglo je da bude nezgodno. Imamo dosta mladih igrača koji dosta rade, ali treba da znaju čiji dres nose. Moraš da respektuješ kolege, protivnika i na tome ću raditi u nastavku - poručio je Stanković.

On je na kraju pojasnio i da sa Benom nije bilo nikakvih nesuglasica posle promašenog penala i izmene.

- Nije se ljutio na mene, ljutio se na sebe. Ja moju ekipu gledam kao sklop vrhunskih momaka, svi smo kao jedan. U svlačionici se nikada nisam osećao strancem gde god sam igrao, tako je i sa svim strancima ovde, deo su Zvezde i Srbije, videćemo ko će u budućnosti šutirati penal ako ga bude. Ali nemam dilemu oko Bena i slobodnih udaraca, kada bude najpotrebnije, tada će ga dati - zaključio je Dejan Stanković.

(D. U./B. V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    21. februar 2020 | 14:53

    Lalatović je trenutno najbolji trener u Srbiji !!!!

  • Kursumlija

    21. februar 2020 | 15:02

    Da je Lalat dosao u Zvezdi sada e to bi bio pun pogodak!!!

  • Zvrk

    21. februar 2020 | 16:58

    Hahshaha koje klinacke izjave....e ajde brate uozbilji se...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA