≫ 

Objavljeno da su roditelji Srbina koji je prihvatio poziv tzv. Kosova dobili otkaz, stigao odgovor!

Brzo je demantovano!

Ilija Ivić Printskrin: Facebook.com/sport.telegrafi

Nakon što je mladi fudbaler Ilija Ivić iz Kišnice kod Gračanice dobio poziv da igra za reprezentaciju Kosova, albanski mediji počeli su da puštaju vesti da su njegovi roditelji dobili otkaz.

- Roditelji Ilije Ivića izgubili su posao kao vrstu pritiska od strane srpskih vlasti, samo zato što je njihov sin primio pozivnicu da se pridruži reprezentaciji Kosova - pisali su Albanci na društvenim mrežama i u medijima, a čak se oglasio i FS tzv. Kosova.

- Šteta je što je pritisak srpskih institucija toliko jak da ne dozvoljava talentovanom fudbaleru da razvija karijeru kako želi. To samo pokazuje koliko je okrutna politika prema sunarodnicima koji žive na Kosovu i koji žele da grade budućnost u harmoniji sa sugrađanima na Kosovu.

Oni su navodili da je majka fudbalera radila kao službenik u opštini Gračanica, a otac kao prosvetni radnik.

Kossev.info je kontaktirao gradonačelnika Gračanice Srđana Popovića, koji je rekao da majka nije radila u opštini.

U međuvremenu, RTV Kim javlja da Dušan Ivić, otac mladog fudbalera Ilije, nije ostao bez posla. To je potvrdio direktor Elektro-tehničke škole u Sušici, Milan Dimitrijević.

Podsećanja radi, Fudbalski savez nepriznatog tzv. Kosova pohvalio se na svom zvaničnom tviter profilu da će Ilija Ivić, 17-godišnji momak iz Gračanice, zaigrati za omladinsku selekciju nepriznate države.

Ivić je rodom iz Gračanice i poslednje tri godine putuje u Prištinu, gde trenira za Fljamurtari. Njegov trud i pre svega talenat očito je primećen, pa je mladi štoper nedavno priključen prvom timu, posle čega je dobio i prvi profesionalni ugovor. On je sa prištinskim klubom u januaru bio na pripremama u Turskoj.

- Srećan sam što ću igrati za prvi tim. Takođe, poziv u reprezentaciju mnogo mi znači, jer to je pokazatelj da neko ceni moje kvalitete. Daje mi motiv za dalji napredak - kazao je nedavno Ivić za albanske medije, što je bio samo deo velike ispovesti.

Video: Srpkinja koja odlazi u vojsku: Čast je služiti otadžbini, sutra bih branila Kosovo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milena

    22. februar 2020 | 09:26

    Oduzeti mu drzavljanstvo jer ne postuje Ustav Srbije. A ako mu otac nije bioloski zasto se ne izjasni i odrekne?! Neka vrati novac za skolovanje republike Srbije . On vise nije Srbin ovim cinom i ne brukajmo srpstvo njime !

  • Dragan Loznica

    22. februar 2020 | 09:02

    Nije te stid poginulih Srpskih momaka tu otprilike tvojih godina, koji su Srbiju branili od istih tih sto igras za njih? Pa kad ti tako radis koji si sa Kosova, sta ja iz Loznice da mislim? Kakvu si nam poruku poslao?

  • Zeljko

    22. februar 2020 | 10:32

    Vi sto kazete da je momak rodjen na Kosovu i da treba da igra za njihovu reprezentaciju molim vas da mi odgovorite na jedno pitanje.Da li to znaci da su svi Srbi koji su rodjeni u Hrvatskoj trebali za vrijeme NDH ici u ustase ili im sluziti zato sto je to njihova drzava?Ili su se svi Srbi sa Kosova trebali 98 uclaniti u OVK?To je vas nacin razmisljanja.A malog zovu u reprezentaciju samo da pokazu kako su oni toboz demokratsko drustvo i kako su Srbi lojalni Kosovu.To je jedini razlog.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA