≫ 

Partizan se spasao penalom u nadoknadi, Natho pogodio za bod: TSC imao pobedu u džepu do 91. minuta!

Velika drama je viđena u Senti

Foto: FK Partizan / Miroslav Todorović

Fudbaleri TSC-a iz Bačke Topole odigrali su nerešeno sa Partizanom 1:1 u jednom od derbija 22. kola Superlige Srbije.

Meč je umalo rešen "hladnim tušem" usred inicijative Partizana u drugom poluvremenu, kada su domaći "isekli" goste pogotkom Vladimira Silađija.

Nade o pobedi TSC-a su raspršene u 91. minutu kada je sa penala bio precizan Bibras Natho.

Borben, tvrdn ne previše atraktivan i na trenutke napet meč nije iznedrio mnogo prilika. Više ih je imao Partizan, ali ih uglavnom nije koristio.

TSC je opravdao epitet iznenađenja sezone i u ovom meču. Od starta je bilo jasno da je ekipa iz Bačke Topole uigrana i, premda tehnički slabija od Partizana, nije uzmicala.

Tako je Vladimir Silađi posle uvodnih nekoliko minuta borbe na sredini terena, oprobao svoj šut iskosa po zemlji i naterao Stojkovića da obrani.

Crno-beli su u prvih petnaestak minuta uglavnom pokušavali da napadnu gol Filipovića iz prekida, centaršutevima Natha.

Zoran Tošić je iz sredine pokušavao domišljatim loptama da uposli najpre Stevanovića, a onda i Sadika u napadu, ali je na ove pokušaje bila spremna odbrana TSC-a.

Silađi je u 29. minutu solidno šutirao pored gola, a onda je Umar Sadik propustio najbolju šansu za Partizan u prvom delu.

U gužvi na levom boku Stevanović i Suma su sačuvali loptu, Stevanović je predriblao Zeca i poslao centaršut pred peterac gde se Sadik vratio korak, dva unazad i izgubio balans za udarac glavom.

Šutirao je slabo iako je bio nebranjen i u 40. minutu je propala dobra šansa za goste. Ubrzo zatim je u prilici bio i Suma, ali je rezultat ostao nepromenjen posle 45 minuta - 0:0.

Foto: FK Partizan / Miroslav Todorović

Prvih desetak minuta drugog dela je proteklo u mirnijoj igri. Ni jedni ni drugi nisu bili previše raspoloženi da rizikuju, pa je Partizan pokušao jednom iz prekida kada je centaršut Natha presekao Boris Varga, dok je Lukićevu loptu za Silađija u prostor presekla defanzivna linija Partizana.

Usledio je veliki pritisak gostiju. Prvo je Filipović reagovao ispred Sadika i ispeglao veliku grešku Antonića koji je loše ispucao loptu, Sadik ju je uzeo, ali nije bio brži i od golmana TSC-a.

Filip Stevanović u 61. minutu posle fantastičnog driblinga ostao sam ispred Filipovića i šutirao preko gola, a isto je učinio i Sadik koji minut kasnije.

Foto: FK Partizan / Miroslav Todorović

A onda u 68. minut, šok na stadionu u Senti. Izveli su igrači TSC-a aut, Strahinja Pavlović nije najbolje reagovao, Silađi je iz prve poslao loptu u prostor za Lukića koji ostaje sam pred Stojkovićem.

Golman crno-belih mu skida zicer sa desne strane iskosa, ali na odbitak natrčava Silađi i plasira loptu u mrežu za 1:0.

Partizan je posle primljenog gola nastavio da napada, a dobru priliku je u 75. minutu imao Ostojić posle kornera koji je izveo Tošić. Tukao je glavom sa pet, šest metara - slabo, i nije bilo problema za Filipovića.

Foto: FK Partizan / Miroslav Todorović

Milošević je u završnici meča probao izmenama da razmrda svoj tim, pa je Sadik izašao, izmenjen je i Filip Stevanović, ali Bojan Matić i Nikola Lakčević nisu doneli preokret, ali jesu bod u poslednjih desetak minuta.

TSC se dobro zatvorio i onemogućio gostima da ozbiljnije priprete golu Filipovića, sve do završnice. Tada je kod kornera fauliran Pavlović koji se našao u "sendviču" između dvojice igrača TSC-a, sudija Lukić je pokazao na belu tačku.

Natho je preuzeo odgovornost, pogodio i ostavio u životu nade Partizana o tituli. Treba napomenuti da će se o penalu još pričati jer nije duel nije delovao toliko intenzivno, ali sudija nije imao dilemu.

Partizan je trenutno sa 48 bodova na drugom mestu, deset iza vodeće Zvezde, dok je TSC na petom mestu sa 38 bodova.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Tok meča:

Sastavi ekipa:

TSC: Filipović, Varga, Antonić, Babić, Tumbasević, Milićević, Duronjić, Zec, Arsenijević, Silađi, Lukić.

PARTIZAN: Stojković, Miletić, Ostojić, S. Pavlović, Urošević , Zdjelar, Natho, Tošić, Suma, F. Stevanović, Sadik.

Drugo poluvreme:

90+5 minut - KRAJ, Partizan uspeva da izvuče remi i bod u Senti - na kraju 1:1!

90+2 minut - GOOOOOL! Partizan je izjednačio, Bibras Natho za 1:1!

90. minut - Penal za Partizan! Pavlović je oboren pred golom TSC-a, Lukić je pokazao na belu tačku!

88. minut - Više prekida u završnici, igrači TSC-a se dobro brane, crno-beli iz prekida pokušavaju. Posle jednog od tih Natho nije prošao.

80. minut - Dve izmene u Partizanu, jedna u TSC-u. Matić je zamenio Sadika, a Lakčević je ušao umesto Stevanovića. Na drugoj strani, Silađija je zamenio Sinković.

Foto: FK Partizan / Miroslav Todorović

75. minut - Dobra šansa za Partizan. Tošić je centrirao na drugu stativu, tamo je bio Urošević koji je glavom vratio u sredinu za Ostojića, koji takođe pokušava glavom, ali brani Filipović.

68. minut - GOOOOOOL! Prva prilika za TSC i vođstvo za domaće 1:0! Aut, pa nesigurna reakcija Pavlovića, lopta od Silađija za Lukića, Lukić ostaje sam ispred Stojkovića i šutira u dalji ugao. Stojković skida ovaj zicer, ali se lopta potom odbija do Silađija koji lagano pogađa iz sredine.

64. minut - Loptu šalje Suma, Sadik šutira ka golu Nenada Filipovića. I ovog puta lopta preko prečke, Partizan sve opasniji u poslednjih pet, šest minuta.

61. minut - Stevanović dobija loptu iz dubine, fantastično vara svog čuvara, ali u situaciji ispred Filipovića šutira preko gola.

Foto: FK Partizan / Miroslav Todorović

53. minut - Opasna šansa za Partizan! Goran Antonić je loše intervenisao ispred Umara Sadika, igrač Partizana je krenuo po nju i izašao sam ispred golmana TSC-a, ali je Filipović bio oprezan i spasao je svoj tim. Pokupio je loptu ispred Sadika i sačuvao mrežu.

51. minut - Boris Varga skače u svom kaznenom prostoru posle centaršuta Natha. Sličan početak drugog dela kao i na startu utakmice kada su crno-beli pokušavali da ugroze Filipovića iz prekida.

48. minut - Ljuti se Filip Stevanović zbog odluke sudija da dosude ofsajd posle jedne duge lopte, ovo nije prva ovako teška odluka na obe strane.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

Prvo poluvreme:

Foto: FK Partizan / Miroslav Todorović

45+1 minut - POLUVREME 0:0 - Smenjivale su se ekipe u inicijativi, igrale na mahove, nije bilo previše uzbuđenja, Partizan je nešto bio bliži golu posle šansi Sadika i Sume, ali i TSC nije razočarao pokušajima Silađija.

40. minut - Suma je odložio za Stevanovića, ovaj je fintirao i prošao Zeca na levoj strani i onda podigao centaršut za Sadika koji je probao glavom, ali šutirao slabo u najboljoj akciji Partizana od početka meča.

FK Partizan - FK Konas Ki

Foto: Nikola Tomić

36. minut - Nekoliko jakih startova i vazdušnih duela na obe strane, Stevanović se našao na zemlji u Partizanu, pa onda Ostojić posle udarca Silađija, a u međuvremenu i jedan igrač TSC-a.

32. minut - Nova solidna šansa koju kreira Tošić iz sredine. Ovog puta je probao da uposli Sadika, napadač Partizana je dobio loptu na desetak metara od gola rivala, ali je udvojen i napravio je faul.

29. minut - Vladimir Silađi šutira sa distance, ovog puta lopta ide pored gola. On je za sada imao dva najkonkretnije šanse na meču.

VLADIMIR SILADJI

Foto: MN Press

28. minut - Stevanović udvojen na krilu, dotura loptu Sumi, a ovaj Uroševiću koji ulazi u šesnaesterac i šutira. Izblokiran je, ali Partizan ima bolju kontrolu u poslednjih trideset metara polja pred protivničkim golom.

25. minut - Dobra i visoka lopta Tošića iz sredine na krilo za Stevanovića, oprezan je bio golman domaćih Filipović. Istrčao je i ispucao loptu pre nego što je uopšte nastala opasna situacija.

20. minut - U poslednjih pet minuta TSC je izašao napred, probao da organizuje dve akcije, u jednoj je Lukić poslao loptu igraču u ofsajdu, u drugoj je akcija zaustavljena pre udarca. Ostojić je u dresu Partizana u međuvremenu dobio žuti karton.

zoltan sabo, tsc

Foto: MN Press

14. minut - Nova poluprilika za goste. Stevanović je probao da pronađe Sumu u kaznenom prostoru TSC-a, ali Suma nije bio dovoljno brz, pa je propala nova šansa. Partizan je preuzeo kontrolu lopte.

9. minut - Prva poluprilika za Partizan. Natho je centrirao sa četrdesetak metara iz sredine za Sadika na drugoj stativi, a napadač crno-belih nije uspeo da zahvati loptu.

5. minut - Uglavnom se vodi borba oko centra igrališta. Prvi pokušaj ka golu jedne od ekipa je izveo tim TSC-a, Silađi je šutirao iskosa po zemlji, Stojković je odbranio.

Video: Savo Milošević pred TSC

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA