Terzić izneo finansijske detalje: O UEFA licenci, dugu prema Agrobanci i pokrivanju 25 miliona evra

Pričao je i o količini novca koju klub mora da pokriva

  • 23
Foto: FK Crvena zvezda

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić tvrdi da taj klub nije na teretu države i da sam obezbeđuje novac za svoj rad.

Pred zasedanje Skupštine kluba, podsetio je da je Zvezda usvojila sportski rezultat, finansijsku stabilizaciju i infrastrukturu kao osnovne ciljeve i podržao Dejana Stankovića u forsiranju mlađih igrača.

Kada je reč o finansijama Terzić tvrdi da je Zvezda uložila oko sedam miliona evra u stadion i objekte okolo, bez zaduživanja.

- Nastavili smo sa daljom finansijskom stabilizacijom kluba, UEFA licencu dobijamo u roku, redovno izmirujemo sve obaveze, uspešno rešavamo stare nasleđene dugove. Organizovali smo se tako da sami obezbeđujemo novac za funkcionisanje kluba - rekao je Terzić između ostalog.

Dodao je i na koji način crveno-beli moraju da pokrivaju razliku između sponzorskih prihoda i ukupnih rashoda od čak 25 miliona evra.

- Problem funkcionisanja Crvene zvezde je jasno definisan: ako hoćemo dobar sportski rezultat imamo sigurne rashode u iznosu od oko 30 miliona evra, a sigurne prihode od samo 5.2 miliona evra (od Gasproma četiri miliona i 1.2 milion evra od Telekoma).

Zvezdan Terzić Foto: Marko Jovanović

- Razliku od 25 miliona evra moramo sami obezbediti iz veoma nesigurnih izvora prihoda, a to su transferi igrača i bonusi od UEFA takmičenja. Vec šest godina smo uspešni u tome i dokazali smo da ova uprava ima kapacitet da tako nastavi i u budućem periodu - naglasio je Terzić.

Prema njegovim rečima, većina novca u Ljutice Bogdana stiže iz inostranstva.

- Skoro 90% prihoda ostvarujemo iz inostranstva. Nismo na teretu države i poreskih obveznika, funkcionišemo isključivo preko računa - bez sive zone, i sa zadovoljstvom na ime poreza uplaćujemo novac u budžet Republike Srbije - rekao je Terzić.

- Ono što je takođe važno i hoću da istaknem je da smo konačno rešili dug prema Agrobanci - istakao je prvi operativac crveno-belih.

Video: Ko je Babaroga na Zvezdinoj tabli u svlačionici?

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    22. februar 2020 | 18:03

    Kako ste resili dug? Kako ste se otarasioi kamate i platiki neki mali delic? Kako? Hocu i ja to da uradim, da mi svane zeni i detetu, malo da se i mi odmorimo!

  • Daca

    22. februar 2020 | 15:57

    Stalno ga svi napadaju i svi su pametni, gde su bili ti strucnjaci 2014 kad niamo imali struje na stadionu covek je sredio klub oko infrastrukturu, a mi moramo da shvatimo da je zvezda u rangu kopenhagena, a ne u rangu bajerna.

  • Kimibk

    22. februar 2020 | 16:09

    Ovom čoveku mogu da veruju samo oni koji su ga i doveli ovde. Mi ZVEZDAŠI, stari ljubitelji fudbala, teško. A pokazaće se da sam bio u pravu.,kad tad. Ali tada neće biti nikog ko će ga braniti i štiti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA