≫ 

Real pristao da pusti Bejla, pa preko noći promenio ploču: Otkriveno kako je propao prelaz u Kinu

Bilo je dima, a umalo i vatre

  • 1

Trener Đangsu Suninga, Kosmin Olaroju otkriva da je transfer Gereta Bejla iz Real Madrida na Daleki istok bio praktično gotova stvar.

Pisanja medija prošlog leta nisu bila uzaludna jer se samo čekao momenat kada će Velšanin, koji je u Real došao 2013. godine iz Totenhema, dres Kraljevskog kluba zameniti za novi.

Do tog transfera na kraju nije došlo, što zbog novca, što zbog ponašanja ljudi iz Reala.

- Bilo je vrlo blizu. Klub se dogovorio sa njegovim agentom, Bejlov agent je bio ovde. Dogovorili smo se i sa Real Madridom i onda u poslednjem mesecu, ne znam šta se desilo... izgubili su neke prijateljske utakmice velikom razlikom i Madrid se predomislio - priča Olaroju, trener Đangsua za Nacionalne novine Dubaija.

- Prvo su rekli: ok, pustićemo ga i vi ćete mu isplaćivati platu. A onda su iznenada promenili priču i rekli: ne, morate da platite za transfer. A plaćanje i transfera i plate je bilo malo preko budžeta i potražili smo drugog igrača. Ali, u suštini je 90 odsto stvari uveče bilo gotovo, a ujutru se sve promenilo. Za Real, ne za nas - dodao je Olaroju.

S obzirom na to kakva pravila vladaju u Kini od 2018, Đangsu bi na transfer skuplji od oko šest miliona evra, klub morao da plaća mnogo veće izdatke na ime poreza i ostalih dažbina.

Luka Jović Foto: AP/Tanjug

To je uz Bejlovih 15 miliona evra godišnje bilo suviše za Đangsu, koji je prošlu sezonu završio na četvrtom mestu u Kini.

U ovoj ligi je sada igranje fudbala i košarke obustavljeno zbog koronavirusa. Istovremeno, Džonatan Barnet, Bejlov agent sada insistira da Velšanin ostaje u Realu, iako je prošle godine i on imao drugačiju priču.

Video: Šta je Florentino Perez rekao Damjanoviću nakon što je ovaj dao tri gola Realu?

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BEKI

    22. februar 2020 | 22:49

    Kako ode Ronaldo ovaj Real je postao prosjecna ekipa a to evo dokazuje i igra protiv Levantea. Katastrofa tim, Barsa i City ce ih napunit golovima da ce pamtit dugo. Treba vratit Calderona za gazdu Reala, ovaj Perez radi samo promasaje u klubu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA