≫ 

Volej Bena i evrogol Gobeljića: Zvezda lagano "slomila" Vojvodinu i pobegla Partizanu na 13 bodova!

Voša je imala samo jednu šansu, crveno-beli dodatno odmakli na prvom mestu

  • 84
RED STAR Foto: MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Vojvodinu u meču 22. kola Superlige Srbije sa 2:0 na stadionu "Rajko Mitić".

Domaćin je na svojoj Marakani nastavio pobednički niz od 11 utakmica ove sezone, a ni Vojvodina nije mogla da se suprotstavi timu Dejana Stankovića u njegovom debiju na domaćem terenu.

Crveno-beli su sve dileme u vezi sa pobednikom rešili u 66. minutu i to ne golom, već crvenim kartonom za Miodraga Gemovića koji je isključen u trenutku kada je njegov tim već gubio sa 1:0.

Od tog trenutka se Vojvodina potpuno povukla, ostavila prostor na sredini terena, bolja igra Zvezde na tom delu terena je došla do izražaja kroz drugi pogodak i meč je bio rešen.

Gosti iz Novog Sada su krenuli veoma ofanzivno u prvim momentima susreta i delovalo je da će energija Bojića, Đuričina i Mrkaića biti dobra uvertira.

Vojvodina je prva zapretila već u prvom minutu kada je odbrana Zvezde uhvaćena na "krivoj nozi", ali je šut Đuričina sa deset metara izblokiran.

Pet minuta kasnije je Nikola Drinčić probao posle kornera da vrati glavom loptu Rockovu i umalo ga iznenadio auto-golom.

U prvih desetak minuta El Fardu Ben je pokazao da je raspoložen za igru bilo dodavanjima ka saigračima ili udarcima.

Istovremeno je Željko Gavrić pravio probleme na levom krilu, pa je u 18. minutu on fintirao Aranđela Stojkovića i centrirao.

Siniša Saničanin nije najbolje ispucao loptu, ona se odbila do Bena koji je iz prve zakucava u mrežu za 1:0.

Ovo je ostao rezultat na poluvremenu, iako je Zvezda imala još nekoliko veoma dobrih prilika za ubedljiviju prednost.

Prvo je Rockov u 22. minutu odbranio zicer Milanu Pavkovu posle sjajnog proigravanja Veljka Nikolića za napadača Zvezde.

Zatim je u 31. minutu Nikolić pogodio stativu kada je s leve strane ušao u sredinu, da bi Rodić u 38. minutu bio korak kratak pred golom gostiju za skoro siguran pogodak.

RED STAR Foto: MN Press

Vojvodina je uzvratila kontrom u kojoj se našao Đuričin posle pasa Bojića. Šutirao je pored gola i rezultat je posle 45 minuta ostao nepromenjen.

Ni Stanković, ni Lalatović nisu menjali ništa u poluvremenu, ali je Lalatović na to bio primoran već u 48. minutu zbog povrede Mladena Devetka.

Dok se sa severne tribine stadiona "Rajko Mitić" orilo "Ne damo svetinje", za ulaz u igru se pripremao Nikola Andrić koji je ušao umesto Devetka.

RED STAR Foto: MN Press

Do 61. minuta jedan loš pokušaj sa distance Milunovića, pa onda jedan sličan Drinčića bili su jedina nazovi-uzbuđenja sve do neopreznog starta Gemovića.

On je kasnio u duelu sa Veljkom Nikolićem, oborio ga je sa leđa i dobio drugi žuti karton, automatski i isključenje.

To je otvorilo prostor Marku Gobeljiću kroz sredinu, te je bek Zvezde u 66. minutu skoro od polovine terena neometan vukao loptu do tridesetak metara od gola Rockova.

RED STAR Foto: MN Press

Odatle je ispalio projektil i evrogolom u malu mrežu trasirao put svog tima ka pobedi.

Zvezda je imala i pokušaj Degeneka iz 78. minuta kada je Rockov odbranio nezgodan šut po zemlji, tempo igre je oboren, a pobeda crveno-belih nije dovedena u pitanje.

Klub iz Ljutice Bogdana sada ima 61 bod i prvi je na tabeli Superlige ispred Partizana sa 48 i Vojvodine sa 45 bodova.

Superliga, 22. kolo:

C. Zvezda - Vojvodina 2:0 (1:0)

(Ben 18, Gobeljić 66)

TSC - Partizan 1:1 (0:0)

(Silađi 68 -- Natho 91 p)

Radnički - Čukarički 2:0 (0:0)

(Čumić 63, 86)

Proleter - Inđija 1:0 (0:0)

(Radinović 55 p)

Rad - Napredak 2:0 (2:0)

(Kaluđerović 15, 38)

Radnik - Mačva 2:2 (0:0)

(Makarić 59, Danoski 67 -- Marković 57, Adamović 80)

Petak:

Voždovac - Spartak 2:3 (2:0)

(Nikolić 28 p, 33 p -- Jocić 73, Nikolić 76, Tufegdžić 78)

Javor - Mladost 1:2 (0:1)

(Pavišić 59 - Radivojević 30, Bojović 88)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

TOK MEČA:

Sastavi ekipa:

Crvena zvezda: Borjan, Degenek, Gobeljić, Milunović (od 77. Babić), Rodić, Jovančić, Petrović (od 68. Vulić), Nikolić, Gavrić (od 68. Vukanović), Ben, Pavkov. Trener: Dejan Stanković.

Vojvodina: Rockov, Devetak (od 48. Andrić), Đurić, Saničanin, Stojković, Topić, Drinčić, Đuričin, Bojić (od 64. Đurišić), Gemović, Mrkaić (od 73. Zukić). Trener: Nenad Lalatović.

Drugo poluvreme:

90. minut - KRAJ - Zvezda lagano privodi meč kraju i pobeđuje.

85. minut - Ben je probao, Rockov je odbranio još jednom, slab pokušaj Drinčića sa distance.

82. minut - Vulić je iz slobodnjaka sa boka probao da iznenadi Rockova, nije uspeo i iznudio je samo korner.

77. minut - Centaršut Zvezde posle kornera, nesigurna reakcija Rockova, Jovančić kasni na udarac glavom i Vojvodina ne prima i treći gol. Degenek je odmah u sledećem napadu šutirao po zemlji sa 16 metara, bilo je nezgodno ali je Rockov odbranio.

72. minut - Vulić centrira na drugu stativu, Vukanović je bio tamo u kaznenom prostoru i napravio je faul.

RED STAR Foto: MN Press

66. minut - GOOOOL! Marko Gobeljić je imao previše prostora u sredini, on je gotovo od sredine terena došao do tridesetak metara od gola Vojvodine i odatle opalio pravi projektil i pogodio malu mrežu gola Rockova.

61. minut - Kasnio je Gemović u startu na Nikolića, dobio je žuti karton, što mu je bio parni i sudija Petar Piper ga je isključio.

60. minut - Milunović dobija žuti karton, prvi za igrača Zvezde, pošto je rukom u vazduhu udario Petra Bojića. Drinčić je šutirao direktno na gol Borjana posle faula, ali je lopta otišla pored.

RED STAR Foto: MN Press

54. minut - Jak udarac Milunovića sa distance. Ubacio se štoper Zvezde iz faze odbrane i šutirao visoko iznad gola.

51. minut - Drinčić na zemlji posle starta Njegoša Petrovića. Vojvodina sada dugim loptama pokušava da nađe snažnog Mrkaića u napadu.

48. minut - Povreda Devetka u prvim minutima nastavka i to je prva izmena na meču. Umesto njega Nikola Andrić.

Prvo poluvreme:

RED STAR Foto: MN Press

45+1 POLUVREME - Vojvodina je propustila poslednju šansu u prvom delu igre, Zvezda je bila ubedljviija i mogla je da postigne i više od jednog gola - 1:0.

45+1 Velika šansa za Vojvodinu! Kroz sredinu je Bojić poslao loptu Đuričinu koga nije dovoljno brzo ispratio Rodić. Đuričin je šutirao pored gola Milana Borjana.

RED STAR Foto: MN Press

43. minut - Ben je šutirao sa dvadesetak metara, nanišanio je sam ugao gola Rockova, ali je čuvar mreže Vojvodine dobro odbranio.

38. minut - Ben ubacuje iz prekida, zakačio je loptu Jovančić, ona je otišla pred gol Rockova. Tamo je bio Rodić koji je ostao kratak i mogao je i on da pogodi za 2:0.

33. minut - Šut Njegoša Petrovića iz slobodnog udarca završava na živom zidu, pa žuti karton za Gemovića posle udarca koji je zadao baš Petroviću.

31. minut - STATIVA! Ben je poslao pas na krilo za Nikolića, ovaj se sa leve strane spustio ka sredini, gledao da li može da uposli nekoga, na kraju šutirao sa strane i pogodio stativu.

RED STAR Foto: MN Press

27. minut - Dobro se ubacio desno Gobeljić, centrirao u sredinu za Pavkova koji je bio u sendviču između dvojice igrača Vojvodine i nije mogao mnogo da uradi.

22. minut - Kakva šansa za Milana Pavkova i odbrana Rockova! Veljko Nikolić mu je poslao loptu po zemlji kroz sredinu, Pavkov je izašao sam ispred Rockova, ali je golman Voše odlično odbranio.

18. minut - GOOOOL! Zvezda vodi 1:0! Gavrić fintira Aranđela Stojkovića na levom krilu, centrira do srca šesnaesterca, tamo slabo reaguje Siniša Saničanin i odbija loptu do Bena koji je zakucava iz prve za vođstvo crveno-belih.

RED STAR Foto: MN Press

16. minut - Izblokiran pokušaj Gavrića iz slobodnog udarca sa 25-30 metara.

15. minut - Posle početnih nekoliko uzbuđenja, opao je tempo utakmice, sada već ima i faulova i prekida kojima se seče tok igre.

8. minut - Gavrić je lepo prošao po levom krilu, vratio u sredinu za Bena koji šutira po zemlji. Udarac je izblokiran, a ovo je bila solidna šansa za crveno-bele.

RED STAR Foto: MN Press

6. minut - Opasno pred golom Vojvodine! Prekid za Zvezdu, lopta za Milunovića koji ubacuje glavom u sredinu gde je bio Drinčić. On je glavom probao da vrati loptu svom golmanu Rockovu koji je krenuo napred, pa ga je povratna umalo iznenadila.

5. minut - Đuričin brži od Veljka Nikolića u kontri Zvezde, Ben je lepo ubacio u prostor za svog saigrača, ali je Đuričin bio oprezan i izbio je loptu.

1. minut - Već preti Vojvodina! Đuričin je dobio loptu na desetak metara od gola Zvezde, prvo je promašio, pa šutirao i jedan od defanzivaca domaćih je skrenuo loptu u korner.

Video: Stanković o Lalatoviću: U 90 minuta ne poznajem ni rođenog brata

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mickey

    22. februar 2020 | 19:49

    U celoj Srbiji +12,samo na JNA -13...

  • Drasko

    22. februar 2020 | 19:42

    Ling long cirkus se nastavlja kakvi startovi igraca zvezdane se ne sankcionisu a protivniku se u bezkontaktnom startu iskljucuje igrac kako bi se pobeda unapred osigurala. Strasno na sto je spao nas fudbal, zato ce bojkot vratiti stvari na svoje mesto.

  • Hug

    22. februar 2020 | 18:59

    Jel bio penal?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA