≫ 

Američka ambasada u Prištini čestitala Srbinu koji je pozvan da igra za tzv. Kosovo

Vest je izazvala veliku buru i severno i južno od Ibra, a Ilija Ivić poručuje da ga zanima samo fudbal

  • 81

Foto: Printscreen Facebook / Glas Amerike

Mladom srpskom fudbaleru Iliji Iviću iz Kišnice kod Gračanice, čestitala je i ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Prištini, nekoliko dana pošto je izašao intervju i informacija da je prihvatio da igra za reprezentaciju tzv. Kosova.

- Čestitamo Iliji Iviću! On inspiriše sve mlade ljude na Kosovu da naporno rade, razvijaju svoje talente i slede svoje snove. U sportu nema mesta za politiku. Ovo je trenutak za proslavu različitosti i talentovanog mladog kosovskog sportiste - piše u poruci američke ambasade.

 

Zbog zategnutih odnosa na Kosovu između Srba i Albanaca, na Ivićevu adresu je putem interneta stiglo mnogo osuda zbog odluke da igra za Kosovo, iako nije izričito potvrđeno da je poziv prihvatio, već samo da ga je dobio.

- Mene u životu trenutno zanima samo fudbal, kao što vidite igram ovde već tri godine i nemam nikakvih problema. Ne znam čemu uopšte ovo i zašto se priča o tome, nisam uopšte upućen - rekao je Ivić za Glas Amerike.

Arbnor Morina, sportski direktor Fljamurtarija gde Ivić već tri godine igra, kaže da ovakva odluka ne treba da čudi jer su za klub nastao 1968. godine svojevremeno igrali i drugi Srbi, te da je i on igrao za jugoslovenske klubove.

- Igrao sam i za reprezentaciju, ali nikada nije bilo takvih pritisaka da jedan momak ne može da se bavi onim što mu je san. Mislim da je sve ovo pogrešno jer ako u parlamentu ima Srba, ako ima ministara u Vladi, onda zašto jedan momak ne može da se bavi fudbalom - rekao je Morina za isti medij.

Usred svega se pojavila i priča o tome kako je majka Ilije Ivića - Tanja, dobila otkaz u Kulturno-prosvetnom centru Gračanice samo dan nakon informacija o tome da je Ivić prihvatio da igra za tzv. Kosovo.

Ovo je potvrđeno za Glas Amerike, ali je demantovana priča da je otkaz dobio i Ilijin otac Duško.

Video: Albanci održali čas šlihtanja na meču tzv. Kosova: Hvala vam, Englezi, bili ste uz nas protiv Srba!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tigar

    23. februar 2020 | 12:31

    Decko ti i jesi izmedju tvojih a to sto ti ambasada cestitala sve govori....

  • Sale.

    23. februar 2020 | 13:40

    Ovo je najgori tip ljudi, ali najgori. Ide protiv svog porekla, svojih roditelja, svojega ja, a zarad kratkoročnog interesa koje će Bog dragi nekako u skorije vreme zgasnuti. Prodao veru za večeru što kažu stari ljudi. Bezite od ovakvih!

  • Wien

    23. februar 2020 | 12:14

    Da si mi najrodjeniji nikada mi ne bi vise presao kucni prag a ni ja tvoj...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA