≫ 

Uhvati ga ako možeš: Turbo Obamejang smazao Karamele i sa još dva komada izbio na vrh liste strelaca

Gabonac već ima 17 golova u Premijer ligi posle trijumfa nad Evertonom - 3:2

  • 0

Teže nego što se očekivalo Arsenal je savladao Everton sa 3:2 i nastavio proces stabilizacije pod vođstvom novog trenera Mikela Artete.

Počelo je loše, pošto je sjajni Dominik Kalvert Luin posle samo dva minuta igre efektnim udarcem preko glave utišao Emirate i doveo Karamele u vođstvo.

Bio je to uvod u sjajno prvo poluvreme, a Edi Nketija i Pjer Emerik Obamejang doneli su preokret domaćinu za samo šest minuta brzim pogocima u 27. i 33.

Ipak, da gosti nemaju nameru da se predaju olako pokazao je Brazilac Ričarlison koji je u nadoknadi iskoristio još jedan kiks užasne odbrane Arsenala i poravnao na 2:2.

Everton međutim nije imao snage u nastavku za novi udarac, iako je stvorio dobre prilike. Ambicije gostiju presekao je brzi pogodak (drugi na meču) Pjera Emerika Obamejanaga u 46. minutu posle sjajne kombinacije sa Nikolom Pepeom.

Gabonac je ovim golom stigao od brojke od 17 u Premijer ligi čime se izjednačio na vrhu liste strelaca sa Džejmijem Vardijem iz Lestera koji takođe ima isti broj pogodaka.

Imali su domaći i sreće u finišu zbog promašaja Ričarlisona u 78. i Kalvert Luina glavom u 93. minutu. Na drugoj strani Pepe je pogodio prečku u 87. minutu pa i gosti mogu da se pohvale da ih je fortuna pogledala.

U svakom slučaju zaslužena pobeda Tobdžija koje se lagano penju ka vrhu tabele dok Everton nije ugrožen iako je prekinuo niz od pet utakmica  bez poraza u Premijer ligi.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA