≫ 

Kakva noć: Vođa navijača PAOK-a se vratio na stadion posle 28 godina i opet izgubio od Olimpijakosa!

General nije doneo sreću solunskom klubu koji je doživeo najteži poraz ove sezone - 0:1

  • 19

Kakva noć u Solunu i kakav ishod velikog derbija Grčke. "Utakmica svih utakmica" donela je sve što pravi derbi nosi sa sobom kada igraju dva međusobno omražena tabora PAOK i Olimpijakos, ali ovaj večerašnji derbi pamtiće se i po možda najčudesnijoj priči iz navijačkog sveta.

Naravno i po autogolu domaćeg fudbalera Đanulisa u 49. minutu, za koji se pobrinuo Leskovčanin u dresu gostiju Lazar Ranđelović koji je uputio loptu koju je levi bek PAOK-a skrenuo u mrežu, a minimalni trijumf od 1:0 mogao bi u maju da se ispostavi kao odlučujući u slučaju da Olimpijakos prvi prođe kroz cilj i podigne pehar namenjen šampionu Grčke.

Ipak, ono po čemu će se posebno pamtiti ovaj derbi je činjenica da General nije doneo sreću svom timu iako je posle gotovo tri decenije kročio na Tumbu. Radi se o Makisu Mavromihalisu, nekadašnjem vođi navijača PAOK-a koji se pre ravno 28 godina, isto posle poraza od Olimpijakosa od 2:1 na Tumbi, zarekao da nikada neće nogom kročiti na stadion voljenog tima.

Njega je prethodnih dana predsednik Savidis ubedio da pogazi taj zavet i on se večeras zaista pojavio na drevnom solunskom stadionu kako bi, kao u stara vremena, popalio masu. Čitav stadion PAOK-a je uoči utakmice skočio na komandu Generala koji je prošetao terenom i pokrenuo navijačku lavinu na tribinama.

Navijači PAOK-a upalili su malo brzo nakon početka utakmice gomilu pirotehnike pa je glavni arbitar i to Nemac Tobijas Štiler odmah prekinuo meč na nekoliko minuta dok se situacija smirila. Kako su Paokare upalile stadion možete pogledati i na ovom linku.

Olimpijakos je na terenu bio bolji u prvom poluvremenu, a najbolju šansu propustio je El Arbi koji je pogodio prečku u poslednjem minutu prvog dela. Generlano, bilo je malo dobrog fudbala, videli smo tvrdu utakmicu, a domaćini će žaliti i zbog detalja iz 56. minuta kada im je VAR poništio pogodak za izjednačenje.

Posle trijumfa u velikom derbiju Olimpijakos je pobegao PAOK- u na pet bodova razlike, a to u Grčkoj obično znači da je jednom rukom već prigrabio novu šampionsku titulu. Barem je tako bilo prethodnih sezona.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Video: Navijači PAOK-a pravili haos u Solunu na protestima protiv Vlade Grčke

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Shone

    23. februar 2020 | 22:54

    Ne moze nikada da bude derbi Paok-Olimpiakos ,nego samo Olimpiakos-Panatenaikos to je pravi derbi,Paok nema 3 titiule sampiona,a svi klubovi zajedno imaju manje titula nego Olimpiakos koji je institucija za sve klubove u grckoj !

  • Rale Niš

    23. februar 2020 | 23:57

    Bio na stadionu, sjajna atmosfera i loša utakmica za PAOK,mnogo navijača Partizana koji više ne dolaze na utakmice svog kluba bili su danas u Solunu,čak su i sami grci bili iznenađeni brojkom ljudi iz Srbije u gradu i na samoj utakmici

  • zeljko

    23. februar 2020 | 21:47

    to govori da je covek baksuz za svoj klub

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA