Večiti derbi već pravi pometnju policiji i televiziji: Odlaže se Zvezdin odlučujući meč za plej-of?

U isto vreme planiran je fudbalski večiti derbi, ali i najbitniji meč sezone za košarkaše crveno-belih

  • 40
FK Crvena zvezda - FK Partizan, Večiti derbi finale Kupa Srbije Foto: Marko Jovanović

Crvena zvezda i Partizan će u nedelju, 1. marta odmeriti snage po 162. put u istoriji u prvenstvu! Već sada se zna da će 162. večiti derbi biti odigran u nedelju od 18 časova, a to može da utiče na organizaciju utakmice između Crvene zvezde i Cedevita Olimpije, koji je planiran za identično vreme.

Poznato je koliko fudbalski večiti derbi nosi bezbednosnih rizika, pa je jasno da igranje još jedne izuzetno bitne utakmice sa ogromnim reuzultatskim značajem jer je ulog plej-of ABA lige i bezbednosnim rizikom u isto vreme, može da poremeti organizaciju meča.

Prvo bi to najviše problema moglo da napravi policiji, koja po pravilu za večiti derbi mora da dovodi dodatne snage sa juga Srbije, ne bi li fudbalski derbi bio u potpunosti obezbeđen. Zbog toga postoji mogućnost da svi kapaciteti policije budu usmereni na Marakanu i organizacija meča u Pioniru između Zvezde i Cedevita Olimpije došla bi pod znak pitanja.

Nije isključeno da upravo policija i da naredbu da se meč između Zvezde i Cedevita Olimpije odloži.

FK Crvena zvezda - FK Partizan, 157. Večiti derbi Policija na Autokomandi obezbeđuje navijače Partizana; Foto: A. Nalbantjan

Odlaganje i menjanje termina pogodovalo bi i nosiocu TV prava, Areni sport, jer sigurno da im ne ide u prilog da dva ekskluzivna događaja prenose u isto vreme.

Eventualno menjanje termina za nekoliko sati ranije je problematično, jer Zvezda dolazi sa teškog gostovanja Baskoniji i potreban joj je svaki sat odmora. Odlaganje nekoliko sati kasnije takođe je problematično sa stanovišta Arene, jer je za tada zakazan i derbi Serije A između Juventusa i Intera, gde je ulog Skudeto.

Takođe, ostaje problematično pitanje može li policija da obezbedi dovoljno snaga za obezbeđivanje meča u Pioniru samo sati vremena posle večitog derbija, jer se zna da mnogo posla ima posebno posle utakmice, kada treba obezbediti ulice oko stadiona i sprečiti eventualne sukobe. Masovan odlazak navijača sa Marakane u Pionir značajno bi povećao bezbedonosni rizik.

Arena sport 1, programska šema Programska šema Arene za nedelju, 1. mart; Printskrin: Arena sport

Meč je svakako sklonjen iz programske šeme Arena sporta za nedelju, iako je na sajtu ABA lige navedeno da se igra u nedelju od 18 časova.

Zbog toga je najrealnije očekivati da se meč odloži za dan kasnije i da bude odigran u ponedeljak u 18 časova. Ali, i tu postoji problematika, jer oba kluba moraju da se saglase sa pomeranjem termina prema propozicijama ABA lige.

Zvezdi bi sigurno odgovaralo da igra pred maksimalnim brojem navijača i nema sumnje da joj odgovara promena termina, iako će naredne nedelje imati dupli program Evrolige i gostovanje Fenerbahčeu u sredu, a zatim i meč protiv Makabija u Areni u petak.

Pitanje je samo da li će Cedevita prihvatiti odlaganje termina, jer njima je u interesu da Zvezda ima manje publike ili manje vremena za opravak od gostovanja Baskoniji.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Video: Brutalna prozivka Delija za navijače Vojvodine

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ujka Zitko PFK

    24. februar 2020 | 15:07

    Delije curice,dizemo vam za vikend suknjice i vucemo vas za kikice🤣🤣🤣🤣

  • Mil@n

    24. februar 2020 | 18:29

    Забрино се Чоки за посету у арено!?

  • Dzek

    24. februar 2020 | 16:48

    Mogu kosarkasi da igraju u Zagrebu. Ionako su i jedni i drugi Ideini

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA