Posle Maradone, Bog fudbala iz Argentine je ponovo u Napulju: Mesi šokiran dočekom i pesmom o Dijegu

Liga šampiona donosi dve spektakularne utakmice u utorak

  • 1
Germany Soccer Champions League

Fudbaleri Bajerna slave gol; Foto: Tanjug/AP

Utakmicama Čelsi - Bajern i Napoli - Barselona, nastavlja se Liga šampiona! Utakmice u Londonu i Napulju nude spektakularan fudbal u kojem će ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svetu moći da uživaju.

Derbi dana sigurno je duel Čelsija i Barselone, gde su gosti blagi favoriti, zbog nešto slabije forme u poslednje vreme, kao i zbog izuzetno dobre forme Bajerna, koji je na poslednjih 7 mečeva slavio 6 puta i odigrao nerešeno u samo u derbiju protiv Lajpciga.

Izabranici Frenka Lamparda su dobili dodatno samopouzdanje posle pobede u gradskom derbiju protiv Murinjovog Totenhema za vikend, ali protiv Bajerna će biti mnoog teže.

Čelsi neće moći da računa na Kantea, Hadsona-Odoija, Pulišića i Van Hinkela, koji su povređeni, a pod znakom pitanje je i Pedro. Sa druge strane, Bajern će biti oslabljen neigranjem povređenih Martineza, Perišića i Zulea.

Biće ovo prvi duel u Ligi šampiona između Bajerna i Čelsija od finala 2012. godine, kada su Plavci došli do svoje jedine titule prvaka Evrope, i to na Alijanc areni posle boljeg izvođenja penala.

Bio je to težak poraz za Bajern, koji je imao pehar u rukama do 88. minuta, kada je Didije Drogba postigao izjednačujući gol i uveo meč u produžetke.

Posle toga su igrali samo još jednom, u Superkupu Evrope 2013. godine, kada je Bajern slavio sa 3:2.

I jedni i drugi su ovajali Ligu šampiona u poslednjih 10 godina, ali im se ove sezone ne daju velike šanse za to. To ne znači da se do kraja i Čelsi i Bajern neće boriti, a večeras (21.00) na Stamfordu igraju prvi meč osmine finala. Bavarci su favoriti s kvotom 1,90, dok je čak čak 4,00, a iks 3,60. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Čelsi - Bajern.

đenaro gatuzo

Đenaro Gatuzo; Foto: Tanjug/Ap

Napoli je pod vođstvom Đenara Gatuza konačno uspeo da se konsoliduje, pa je od poslednjih 7 mečeva pobedio na šest i poražen je samo jednom od Lećea.

Sa druge strane, i Barsa je vezala tri pobede posle neuspeha od Atletik Bilbaa u Kupu kralja, pa u dobrom raspoloženju Mesi i ekipa iščekuju gostovanje na San Paolu, posebno nakon ubedljivog trijumfa protiv Eibara za vikend od 5:0.

I na ovom meču je gost favorit.

Barsa zbog povreda ne može da računa na Luisa Suareza, Đordija Albu, Usmana Dembelea i Serđi Roberta, dok je i Napoli Oslabljen neigranjem Kulibalija, Ljorentea, Malkuta, a pod znakom pitanja su Hisaj i Milik.

Ali, nema dileme da će Gatuzo znati da motiviše svoje igrače preko granica i da će adrenalin biti na vrhuncu. Ipak, pitanje je koliko će to pomoći protiv raspoloženog Lionela Mesija, koji je prošlog vikenda postigao četiri gola.

Dijego Maradona i Lionel Mesi

Dijego Maradona i Lionel Mesi; Foto: AP/Tanjug

Posle Maradone još jedan argentinski Bog fudbala stiže podno Vezuva. Mesiju će to biti prvi meč u karijeri u Napulju, gde je njegov sunarodnik, jedan od najboljih fudbalera svih vremena, smatran božanstvom. Ipak, nema dileme da neće biti prijateljski dočekan.

To mu je dočarano već po izlasku iz autobusa, čim je kročio u Napulj, kada su navijači zapevali kultnu pesmu o Maradoni i time mu stavili do znanja šta oni misle o tome ko je najbolji fudbaler svih vremena - "Ole, ole, ole, ole... Dijego, Dijego..." orilo se iz grla Napolitanaca.

S obzirom na trenutno šesto mesto u Seriji A, jasno je zašto je Napoli autsajder u osmini finala Lige šampiona protiv Barselone. Večeras (21.00) je kvota na Katalonce na jugu Italije 2,25, kec je 3,10, a iks 3,50. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Napoli - Barselona.

Mečeve možete gledati na programima Arena sport televizije, Čelsi - Bajern je na prvom, a Napoli - Barselona na drugom kanalu.

Video: Hram Boga Maradone u Napulju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA