≫ 

Jović, Zdjelar, Šćepović: Ovo su sporni transferi srpskih igrača zbog kojih policija juri Ramadanija

Na meti policije je navodno i njegov prvi saradnik Nikola Damjanac

  • 11

Agenti Centralne operativne jedinice Civilne garde Španije (UCO), zajedno sa Poreskom agencijom te zemje, podneli su 11 zahteva tamošnjim klubovima kako bi dobili detaljne informacije zbog sumnje oko utaje poreza u koji je umešan fudbalski agent Falji Ramadani!

Španski mediji javljaju da je u pitanju prevara od deset miliona evra koja je išla preko kiparskog kluba Apolon iz Limasola.

Prema izvorima istrage, tvrde Španci, informacije se traže za transfere Luke Jovića u Real, Nikole Kalinića i Stefana Savića u Atletiko, Harisa Seferovića u Sosijedad, Stevana Jovetića i Jevhena Konopljanke u Sevilju, Musonde u Betis, Nemanje Radoje u Seltu, Ante Ćorića u Almeriju, Stefana Šćepovića u Hihon, Sadikua u Malagu i Levante i Saše Zdjelara u Majorku.

Ono što je bitno jeste to da da istraga nije bazirana ni na igrače ni na klubove, vać na samog Faljija Ramadanija i njegovog prvog saradnika Nikolu Damjanca. Takođe, pominju se još dve neimenovane osobe iz "kruga porodice".

Civilna garda je navela da je još pre tri godine saznala da su Ramadani i Damjanac stekli luksuzne kuće u mestu Kalvija na Majorci na nedozvoljen način.

- Nakon detaljnog pregleda i praćenja porekla novca na međunarodnom nivou otkrilo se da su ti zastupnici formirali kriminalnu organizaciju koja je bila sposobna da kontroliše razne fudbalske klubove u zemljama poput Srbije, Kipra ili Belgije, sprovodeći onde fiktivne transfere za koje se saznalo iz dokumenata koje su otkrili mediji i platforma Football Leaks. Na taj su se način obogatili te naneli velike finansijske štete klubovima i državi gde su utajili porez - stoji u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA