Pritisak je veliki, hoću da igram fudbal: Opet se oglasio prvi Srbin u reprezentaciji tzv. Kosova

Ilija Ivić poručuje da ga komentari na društvenim mrežama ne dotiču

  • 27
Ilija Ivić Printskrin: Facebook.com/sport.telegrafi

Pre pet dana u regionu je odjeknula vest da je 17-godišnji Srbin iz Gračanice Ilija Ivić prihvatio da igra za fudbalsku reprezentaciju takozvanog Kosova, a bura se i dalje ne stišava.

Odluka ovog momka pogodila je ljubitelje fudbala u Srbiji koji ga nisu štedeli u komentarima, a u razgvoru za N1, mladi fudbaler je poručio da neće odustati od igranja za Kosovo bez obzira na pritisak.

- Pritisak je veliki, ali ja sve to gledam sportski, kroz fudbal. Želim da napredujem što ću pokazati na terenu i videće se sve. Neko svakako ceni moj rad, a što se tiče politike, uopšte me ne dotiču komentari, razne smicalice. Ja samo želim da napredujem, da igram fudbal i to je to - rekao je Ivić za N1.

Isto to žele i Ilijini roditelji, uprkos tome što je njegova majka Tanja ostala bez posla. Za Glas Amerike ona kaže da je zvaničan razlog za otkaz u kulturno-prosvetnom centru u Gračanici, koji funkcioniše u sistemu Srbije - tehnološki višak. Nezvanično joj je, dodaje, rečeno da je razlog upravo poziv njenom sinu da nastupi u reprezentaciji Kosova.

- Malo mi je teško stvarno da pričam o ovome, ali smatram da ništa nismo pogrešili. Zaista ništa. Jer kada mogu pojedini ljudi da rade u institucijama svim kosovskim, počevši od poslanika, pa nadalje do najnižih instanci, smatram da nismo zaista ništa pogrešili i da želimo da pružimo maksimalnu podršku. Ovo je sport, ovo nije politika - kizjavila je Tanja Ivić za Glas Amerike.

Sportski direktor prištinskog kluba Fljamurtari Arbnor Morina objašnjava da je za Ivića taj klub bio logičan izbor jer je u njemu počeo da igra kao dete, da bi potpisao profesionalni ugovor i stigao do prvog tima.

- Momci su ga prihvatili odlično i treba biti iskren i reći da je i on dosta vaspitan momak, ali mislim da uplitanje politike u sport je nešto što ne bi trebalo da se desi. Niko nema pravo da bilo koga sputava u svom razvoju i svojim snovima - kaže direktor Fljamurtarija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DOKTOR

    25. februar 2020 | 20:21

    Moze pritisak da bude koliko hoce nikad ne bih prodao svoju zemlju.Koliko su ti dali?

  • Bogdan

    25. februar 2020 | 20:37

    Vojnici, mladići, žrtvovali život na Metohiji.....tebi stalo do fudbalske karijere?! Ne razumem....

  • Братија

    25. februar 2020 | 20:48

    Ето ти наших Срба који као дају подршку,е моји јунаци за кога сте се борили ,а вама што сте као добри да неко дође и да каже ова кућа више није твоја само да ми је видети шта би рекли тад срам ли вас било....Србија Србима

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA