≫ 

London je njegov grad, tu se oseća moćno i pravi ršum: Magični Gnabri posle Totenhema ugasio i Čelsi

Sjajni Nemac sa dva gola predvodio Bavarce do ubedljivog trijumfa (3:0) u prvom meču 1/8 finala Lige šampiona

  • 2
Serž Gnabri Foto: Tanjug/AP

Rođen je u Štutgartu, tamo je i odrastao, ali kada god se pojavi u Londonu Serž Gnabri voli da napravi ršum, pogotovo u Ligi šampiona. Veći deo porodice nemačkog reprezentativca i dalje živi u tom gradu, on tamo ima i sopstveni fan klub koji ga uživo prati na svakom meču, pa nije ni čudo što je i večeras zablistao na Stamford Bridžu i predvodio Bajern do ubedljive pobede nad Čelsijem od 3:0 u prvom meču osmine finala.

Pobede koja Bavarcima garantuje miran revanš jer za 90 minuta Plavci nisu pokazali da imaju snage da preokrenu nešto u revanšu kroz tri nedelje. A i kako da preokrenu kada ih je šampion Nemačke prosto pregazio fudbalski. Gnabri se kretao, ulazio u šanse i pucao kao da sutra ne postoji, a pored dva gola u drugom poluvremenu žaliće zbog još nekoliko propuštenih šansi.

Bajern, Čelsi Foto: Tanjug/AP

Ako su posle četiri komada koje je Gnabri spakovao Totenhemu jesenas u grupnoj fazi (koju je igrala i Zvezda) govorili kako je samo imao sreće, ovo večeras što je odigrao sa Bavarcima bila je prava pokazna vežba koliko tim Hansija Flika može ove sezone u Ligi šampiona. A deluje da može mnogo.

Puka sreća i raspoloženi golman Vili Kabaljero sprečili su Bajern da dođe do prednosti u prvom poluvremenu. Velike šanse je propustio onaj koji retko greši Robert Levandovski, opasno je tukao i Kingsli Koman, a Tomas Miler pogodio čak i prečku u 35. minut, džaba, lopta nije htela u mrežu.

Ipak, u drugom poluvremenu je sve rešio Gnabri. Sve sjajne kombinacije sa Levandovskim, lepi i precizni udarci u 51. i 54. minutu i velika prednost za Čelsi uoči revanša. Mogao je ubedljivo najbolji pojedinac na utakmici još nekoliko puta da pogodi mrežu domićina, ali je bio zamalo neprecizan.

Tačku na sjajno izdanje Bavaraca stavio je Robert Levandovski u 74. minutu posle neverovatnog prodora supersoničnog Alfonsa Dejvisa koji je kao Ptica trkačica protutnjao pored trojice igrača Čelsija i pripremio 11. gol za najboljeg strelca Bajerna ove sezone u Ligi šampiona. Tako lako.

Čelsi Frenka Lamparda je bio užasan. Mada je i to blaga reč za ispoljenu nemoć koja se videla u 81. minutu kada je Markos Alonso dobio crveni karton zbog udaranja Levandovskog bez lopte. Potpuno je nadigran klub sa Stamforda koji je za 90 minuta stvorio samo jednu izglednu šansu preko Alonsa, ali je Nojer bio maestralan.

Kako bilo, za Plavce je Liga šampiona faktički završena večeras, a Bejernu preostaje da rutinski odradi revanš na Alijanc Areni kroz tri nedelje i sačeka ime rivala u četvrtfinalu. Kako su večeras igrali, deluje da šampioni Nemačke mogu ove sezone do samog kraja, mada je i pitanje kako će ih poslužiti žreb.

Čelsi - Bajern 0:3 (0:0)

(Gnabri 51, 54, Levandovski 76)

Čelsi: Kabaljero, Aspilikueta (Pedro 73), Alonso, Rudiger, Kristensen, Kovačić, Žoržinjo, Barkli (Vilijan 61), Maut, Džejms, Žiru (Abraham 61).

Bajern: Nojer, Pavar, Dejvis, Alaba, Boateng, Kimih, Alkantara (Gorecka 90), Miler, Koman (Kutinjo 66), Gnabri (Toliso 5), Levandovski.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA