≫ 

Osam najboljih izvođača penala, Srbin je na prvom mestu: Da li bi Sitiju pomogao jedan od njih?

„Građani“ se ove sezone žestoko muče prilikom izvođenja jedanaesteraca, a Milivojević spada u najsigurnije izvođaće u Premijer ligi

  • 9
Luka Milivojević Foto: youtube/Crystal Palace FC

Iako imaju najbolje igrače na svetu, jednog od najboljih trenera na svetu i osvojene četiri titule Premijer lige od početka prošle decenije, Mančester Siti se muči prilikom izvođenja jedanaesteraca.

Serhio Aguero je poslednji u nizu koji je promašio još jedan penal, ovoga puta protiv Lestera. Time je postao četvrti fudbaler Sitija koji je ove sezone promašio jedanaesterac, posle Rahima Sterlinga, Gabriela Žesusa i Ilkaja Gundogana. To je nešto što će ozbiljno zabrinuti Pepa Gvardiolu, piše 90min.com.

Španac ima moć da promeni stvari, mada bi, možda, samo možda, trebalo da preispita svoju politiku transfera ovog leta - i da dovede jednog od ovih osam specijalaca za najstrože kazne.

Džejms Milner

Pa, Siti je već imao Milnera u svojim redovima, ali manjak utakmica i minuta na terenu doveo ga je do Mersisajda. Od tada, Milner se pokazao kao jedan od najboljih izvođača penala, a tokom karijere je postigao vrtoglavih 28 golova sa bele tačke, promašivši samo četiri penala.

Za vreme svog boravka u Mančesteru, Milner je izveo samo jedan penal i uspešno ga je realizovao, ironije li, baš protiv Liverpula. Da li je vreme za vraćanje vremena?

FK Liverpul - FK Votford Foto: Tanjug/AP

Fabinjo

Neki navijači Liverpula možda i ne znaju koliko je Fabinjo dobar izvođač penala, jer je zadužen za ovaj posao najčešče bio upravo Milner. Zapravo, čak i Mohamed Salah ima prednost ispred brazilskog veznog igrača, iako možda ne bi trebalo.

Fabinjo je u karijeri izveo 20 penala - svih 20 za Monako - i u golove ih je pretvorio sve osim jednog. Možda je njegov promašaj u pripremnom periodu protiv Torina početkom njegove karijere u Liverpulu naveo Jirgena Klopa da mu više ne ukazuje poverenje.

Gvardiola bi mu ukazao, gotovo sigurno.

Fabinjo, Eden Azar Foto: Tanjug/AP

Rijad Budebuz

Vezni igrač Sent-Etjena kao da rukom izvodi penale, pošto ih je postigao 23 od 24 u četiri različita kluba, kao i na međunarodnom nivou za Alžir - što znači da je 30-godišnjak uspešno realizovao 95,83% svih penala koje je izveo!

Jednostavno rečeno, Budebuz bi uspešno izveo penal i na Mesecu.

Eden Azar

Verovatno postoji milion razloga zbog kojih bi Mančester Siti voleo da u svojim redovima vidi Azara, a izvođenje penala sigurno je jedan od njih.

Belgijanac je u Čelsiju dokazao koliko je smiren pod pritiskom, često čekajući da golman „zaroni“ pre nego što pošalje šokantno sporu loptu u suprotnom smeru.

Azar je postigao 35 penala od mogućih 42, ali krilni igrač je promašio samo jedan od 2016. godine.

Eden Azar, Real Madrid Foto ilustracija: Nikola Jovanović/Tanjug/AP/Guliver/Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images

Kristijan Stuani

Otkako se vratio u Španiju, Stuani je jedan od najboljih igrača Girone i postiže golove iz svih pozicija. Dobar broj golova Urugvajca došao je, doduše, sa bele tačke, pošto je 33-godišnjak postigao 24 gola od 24 penala koliko je izveo u celoj karijeri!

Čak se spominjao i njegov prelazak u Barselonu - pa zašto da ne?

Maks Kruse

Nekadašnji član Bundeslige i Verdera je nedavno odlučio da se pridruži Fenerbahčeu kako bi se suočio sa novim izazovima.

Ali, jedna stvar koja nikada nije bila izazov za nemačkog napadača je postizanje golova sa penaltika. Tokom svoje seniorske karijere, 31-godišnjak je pogodio 21 penal što je ujedno 100% svih penala koje je izveo. Štaviše, ne deluje da će uskoro prestati, pošto je već tokom svog kratkog boravka u Turskoj uspeo da postigne dva gola sa bele tačke.

Volfsburg, Gent, Maks Kruze Foto: Tanjug/AP

Ostavi upaljeno zvono na telefonu, Maks.

Kristijano Ronaldo

Iako je moćni Ronaldo u svojoj slavnoj karijeri zapravo promašio 22 penala, to ćemo staviti u širi kontekst. U stvari, čak 121 od svih golova koje je 35-godišnjak postigao u karijeri stiglo je sa penala, što je značajan procenat.

Uprkos velikom broju promašaja, jedna stvar je sigurna kod Portugalca: pouzdanost. Neće promašiti kada je to najvažnije, i na velikim utakmicama je u potpunosti siguran.

Kristijano Ronaldo Foto: AP/Tanjug

Luka Milivojević

Srbin je možda i najpouzdaniji izvođač penala u Premijer ligi, pošto je postigao 21 od 23 gola iz penala u najjačoj ligi Engleske. Vezni igrač ima savršen spoj snage i preciznosti u svojim udarcima, nešto što na „Etihadu“ i te kako nedostaje.

Međutim, jedan od retkih penala koje je Milivojević promašio dogodio se upravo protiv „Građana“, kada je Ederson ukrotio pokušaj igrača Kristal Palasa.

Možda bi se njih dvojica, ipak, mogli naći u stom timu i postati paklen tandem za jedanaesterce?

Juventus deluje veoma dobro, i Lion u osmini finala Lige šampiona ne bi trebalo da mu predstavlja ozbiljniji problem. Večeras (21.00) u Francuskoj kvota na pobedu Juventusa je 2,00. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Lion - Juventus.

(G.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ..

    26. februar 2020 | 08:58

    Zvezdina penal škola,imao je vremena da uči u Srbiji izvođenje penala

  • Uzu

    26. februar 2020 | 08:50

    Mislim da je Lampard bio najbolji izvođač u prethodnoj deceniji.

  • peca

    26. februar 2020 | 09:38

    Sto Gvardiola ne stavi De Bruyne-a da izvodi penale ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA