≫ 

Posle hejt komentara stiglo objašnjenje: Nikola Tesla inspiracija za novi dres Orlova!

Čelnici FSS u dogovoru sa sponzorom opreme odlučili su se za revolucionarni potez

  • 9
Fudbalska reprezentacija Srbije, dres, Nikola Tesla Foto ilustracija: Telegraf/Wikipedia/Marko Jovanović

Navijači fudbalske reprezentacije Srbije, osuli su lavinu loših komentara na novi dres Orlova koji je "procureo" u javnost.

Kao i prethodni rezervni dres Orlova, i ovaj će biti bele boje, ali će ovoga puta imati neobičan dizajn grba, kao i simbole ocila duž ramena. Osim bele, plava boja je druga koja će biti zastupljena, a takođe i fluorescentno žuta, koja se nalazi u grbu FSS-a.

Upravo su zbog te fluoroscentno žute boje i bili negativni komentari, jer ona nikad nije bila sastavi deo dresa bilo koje sportske reprezentacije Srbije.

Međutim, kako saznajemo iz FSS objašnjenje za ovaj dres je da će ovaj beli, pre svega biti samo za gostovanja, domaća garnitura će biti tradicionalnog dizajna i po prvi put će imati nijansu crvene boje, autentičnu i karakterističnu samo za fudbalsku selekciju.

Ova gostujuća garnitura je drugačija i revolucionarnija inspirisana i kreirana za mlađe generacije, kao i ostale koji se tako osećaju.  Takođe, postoje određena pravila FIFA koja moraju da se poštuju kao i određena filozofija i trendove koje postavlja "Puma" kao partner FSS-a.

Novi dizajn gostujućeg dresa inspirisan je srpskom tradicijom i najvećim izumiteljem u istoriji Nikolom Teslom i odatle fluoroscentna boja na dresu kao i određeni simbol koji će prožimati dizajn.

Video: Mis Srbije u dresu i zastavi podržala reprezentaciju

 Sudar divova večeras (21.00) u Madridu - Real je u krizi, a Siti u šoku zbog odluke UEFA da ih izbaci iz Lige šampiona na dve godine. Građani će, dakle, sledeću šansu za juriš na trofej prvaka Evrope imati verovatno tek 2023. godine. Kec je 2,75, iks 3,35, dvojka 2,55, a 3+ 1,55. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Real Madrid - Mančester Siti.

Nikola Tesla, naučnik Foto: Profimedia/Roger Viollet

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    26. februar 2020 | 11:07

    Hoćemo dres u dezenu: crvena majica, plavi šorts i bijele štucne... I naravno, krst na sredini majice.

  • ivan s

    26. februar 2020 | 10:37

    Baš fudbaleri znaju ko je Tesla.

  • Djile

    26. februar 2020 | 10:25

    Jedan od lepih dresova, ali fudbal nam je ocajan.... To je postala privredna kriminalna grana iz koje se crpe novci

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA