≫ 

Kiks Zvezde pred večiti derbi, Deki besneo, Inđija junački uzela bod protiv šampiona! (VIDEO)

Crveno-beli razočarali u predigri derbija sa Partizanom

FK Inđija - FK Crvena zvezda Foto: Marko Jovanović

Fudbaleri Zvezde remizirali su protiv Inđije u 23. kolu Superlige, bilo je uzbudljivih 1:1 na stadionu kraj pruge gde je domaći sastav nadljudskim naporima uspeo da ostane neporažen protiv šampiona.

Strelac za Inđiju bio je Krasić u 36. minutu, a za Zvezdu Ben u 75.

Bod ekipe Aleksandra Janjića je utoliko značajniji jer je izboren sa desetoricom, nakon što je sudija Novica Anđelovski pokazao drugi žuti karton Čermelju, ali zbili su redove domaći igrači posle toga, izdržali totalni presing rivala i, uz malo sreće, došli do velikog boda u borbi za opstanak.

Igrom, zalaganjem, borbom, ali i kvalitetom, to su i zaslužili fudbaleri domaćeg sastava.

Pogledajte i gol sjajnog Krasića kojim je Inđija povela u 36. minutu, nakon što je "ispala" gotovo kompletna poslednja linija Zvezde.

Daleko su Beograđani bili od šampionskog nivoa u prvom poluvremenu, gotovo bez šanse, uz samo jedan udarac u okvir gola (Ben sa 18 metara, pravo u golmana Prekovića), otud i nagomilani bes Dejana Stankovića koji je nervozno poskakivao u restriktivnom prostoru, pa "eksplodirao" od negativnog naboja nakon što je njegov tim primio gol.

Nešto je morao da menja Deki u nastavku, na poluvremenu je već izveo Vulića i Gavrića, uveo ubojitije Pavkova i Garsiju, pa je to donelo određeni pomak u težnjama ka golu rivala i većem prisustvu na polovini Inđije, međutim krajnje disciplinovana odbrana domaćina nije popuštala.

Štaviše, Inđija je imala šansu utakmice!

Strelac gola Krasić je napravio dar-mar u kaznenom prostoru Zvezde, iznenadio svoje čuvare "štiklom" za Bastajića, čiji je udarac sa nekoliko metara vrhunskom intervencijom zaustavio Borjan. Bila je to šansa da Inđija dotuče neubedljivu Zvezdu, a onda je usledio toliko puta viđeni "kazneni scenario".

Valja reći da je sudija Anđelovski, koji je čestim "seckanjem" igre nervirao navijače, podelio čak devet žutih kartona domaćim igračima, jedan crveni, a Zvezdinim samo jedan, i to nervoznom Pankovu.

Zvezda je, nakon bolje igre i jačeg pritiska na odbranu rivala, stigla do egala u 75. minutu, a Ben je bio najbolje pozicioniran na centaršut Gobeljića zdesna, postavio nogu i zaista rutinirano pogodio Prekovićev gol, za olakšanje crveno-belih navijača.

Očekivali su se uraganski napadi Beograđana do kraja, tako je i bilo, i to sa igračem manje se povijala odbrana Inđije. Do pucanja!

Posle isključenja Čermelja (laktom u skoku udario Gobeljića), gosti su imali najbolju šansu preko Babića, u 90. minutu, i prosto je neverovatno kako ovaj igrač nije uspeo da pogodi mrežu - iz dva puta posle kornera Bena.

Najpre je glavom "tukao", Preković mu odbranio, potom je Babić još jednom šutirao, a i taj udarac je udario o blok koji je postavio defanzivac domaćeg tima na samoj gol-liniji!

Tako je u nepovrat otišla poslednja velika šansa gostiju koji su, ipak, imali još vremena da dođu do pobede, jer je Anđelovski, usled silnih prekida, poluvreme produžio za šest minuta. Poslednju kakvu-takvu priliku za 1:2 nije iskoristio Garsija, čiji je udarac sa distance otišao preko gola.

Inđija - Crvena zvezda 1:1

(Krasić 36 - Ben 75)

INĐIJA: Preković-  Cucin, Mihajlov, Jovanović, Krasić- Bastajić (od 74. Janjić), Banjac (od 63. Dimitrov), Purtić, Tomić (od 83. Milosavljev), Čermelj, Vidić.

CRVENA ZVEZDA: Borjan- Gobeljić, Pankov, Babić, Rodić- Petrović, Vulić (od 46. Garsija)- Ben Nikolić, Gavrić (od 46. Pavkov)- Vukanović.

FK Inđija - FK Crvena zvezda Foto: Marko Jovanović
FK Inđija - FK Crvena zvezda Jokanović i Pavkov u "prisnom" zagrljaju u borbi za poziciju Foto: Marko Jovanović
FK Inđija - FK Crvena zvezda Fudbaleri Inđije slave gol protiv zvezde, u centru pažnje strelac Krasić Foto: Marko Jovanović
FK Inđija - FK Crvena zvezda Foto: Marko Jovanović
FK Inđija - FK Crvena zvezda Foto: Marko Jovanović
FK Inđija - FK Crvena zvezda Foto: Marko Jovanović
FK Inđija - FK Crvena zvezda Ban u duelu sa fudbalerom Inđije Foto: Marko Jovanović
Mateo Garsija Foto: Telegraf.rs
FK Inđija - FK Crvena zvezda Foto: Marko Jovanović
FK Inđija - FK Crvena zvezda Foto: Marko Jovanović
FK Inđija - FK Crvena zvezda Foto: Marko Jovanović
FK Inđija - FK Crvena zvezda Foto: Marko Jovanović
FK Inđija - FK Crvena zvezda Foto: Marko Jovanović
FK Inđija - FK Crvena zvezda Foto: Marko Jovanović
grafit penal za zvezdu Foto: Telegraf.rs
Stadion Inđije Foto: Telegraf.rs

Superliga, 23. kolo

Sreda

Spartak - Mladost 3:1

Inđija - Crvena zvezda 1:1

Rad - Javor 18:00

Napredak - Radnik 18:00

Mačva - TSC 18:00

Partizan - Proleter Novi Sad 18:00

Vojvodina - Radnički Niš 18:00

Čukarički - Voždovac 18:00

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pošteno

    26. februar 2020 | 16:32

    Indija je jedna od 4-5 ekipa u ligi koje pošteno i borbeno igraju protiv Zvezde! Ne sklanjaju se kao ostali! I vidite kako je ta moćna Zvezda prošla sa njima!? Pokrali ih u Beogradu i tamo je Indija trebala dobiti. Zvezda bi kiksala svako drugo kolo da igra pošteno. O sudjenju danas je sramota pričati. I pored toga ne mogu dobiti 😂😂😂

  • Kiza i komina

    26. februar 2020 | 15:54

    Isto kao u Krusevcu. Produzi 6, izmisli faul na 17 metara, po potrebi dodaju crveni ili penal, i onda kazu +14, +20.. Ma moze da bude i +50 u nedelju cete videti ko kosi, a ko vodu nosi.

  • Milan

    26. februar 2020 | 16:31

    Nikad losiju ekipu nismo imali.smesno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA