≫ 

Markec, Matić i Miletić kaznili Novosađane, Partizanova generalka za večiti derbi je uspela!

Crno-beli rutinski porazili Proleter sa 3:1 u Humskoj pred 1.500 gledalaca

  • 68
Partizan Foto: MN press

Generalna proba crno-belih za 162. večiti derbi je uspela. Rutinski, bez mnogo muke fudbaleri Partizana su u Humskoj pred oko 1.500 gledalaca upisali 16. prvenstveni trijumf nad Proleterom iz Novog Sada od 3:1 i time smanjili zaostatak za Crvenom zvezdom na 11 bodova uoči nedeljnog okršaja na Marakani.

Lazar Marković u sedmom, Bojan Matić u 23. i Nemanja Miletić u 87. minutu bili su strelci za tim Sava Miloševića koji je samo kaznio greške odbrane ekipe koju trenira Branko Žigić, inače mlađi brat proslavljenog napadača Crvene zvezde Nikole. Počasni pogodak za Proleter dao je Balabanović u 90. minutu.

Trener Partizana je odlučio da poštedi nekoliko prvotimaca uoči derbija sa večitim rivalom, pa se tako u protokolu nisu našli Sejduba Sauma i Umar Sadik (bili su na karton od suspenzije), kao i iskusni štoper Bojan Ostojić koji je odmarao. Standardni levi bek Slobodan Urošević nalazio se na klupi za rezerve, dok je već na poluvremenu posle 2:0 Milošević izveo iz igre Natha i Lazara Markovića kako bi ih sačuvao za Marakanu.

Pitanje je u kom bi smeru meč otišao da Enes Rušević u šestom minutu nije promašio najbolju priliku za goste. Čak je i Vladimir Stojković bio savladan, ali je fudbaler Proletera loptu poslao pored desne stative.

Odmah na drugoj strani Partizan je kaznio taj promašaj, a Lazar Marković stigao do prvog gola ovog proleća u crno-belom dresu. Srećno, jer je lopta udarila levog beka gostiju Ognjena Mitrovića i odsela u mreži, dovoljno za laku prednost domaćina.

Otvoreno je Proleter nastupio u Humskoj, ali nije napravio dovoljno šansi da bi ugrozio trijumf Partizana.

Ako su u 21. minutu preživeli pogodak Bojana Matića koji je poništen zbog ofsajda, ovaj drugi istog igrača u 23. nisu. Odlično je pobegao novajlija iz Vojvodine odbrani Proletera, Brežančić ga efektno proigrao, a ovaj zaobišao golmana Petrića i postigao premijerni pogodak u crno-belom dresu. Dilema je samo da li je bio u ofsajdu ili ne, ugao kamere to ne može da nam stoprocentno pojasni.

Bojan Matić Foto: MN press

Mogao je Partizan da postigne još nekoliko pogodaka na ovom meču, ali su crno-beli bili neprecizni sve do finiša i trećeg pogotka Miletića. Imali su u nastavku najbolje prilike oni najmlađi Lazar Pavlović i Filip Stevanović koji su dobili šansu na poluvremenu, ali je svaku dilemu oko ishoda posle još jednog kiksa odbrane gostiju razrešio iskusni desni bek Miletić.

Partizan se nije zamarao, vodio je računa da vreme prođe i da ostvari primarni cilj - a to je pobeda, ali je ipak malo pokvario utisak na kraju primivši gol. Počasni pogodak za goste postigao je rezervista Balabanović posle odbitka u 90. minutu pa je tako na kraju nagrađen za aktivnu partiju koju je pružio po ulasku u igru.

PARTIZAN - PROLETER NS 3:1

/Marković 7, Matić 23, Miletić 87 - Balabanović 90/

Partizan (4-2-3-1): Stojković - Miletić, Vitas, Pavlović, Brežančić - Šćekić, Zdjelar - Marković (Stevanović 46), Natho (Pavlović 46), Asano (Lakčević 76) - Matić.

Proleter NS (4-2-3-1): Petrić - Tanasin, Andrejević (Lukaševič 82), Joković, Mitrović - Pejić, Radinović - Šćepanović (Novaković 65), Vesić (Balabanović 65), Karaklajić - Rušević.

TOK UTAKMICE

Zaslužena pobeda crno-belih i lepa uvertira pred 162. večiti derbi sa Crvenom zvezdom.

KRAJ UTAKMICE U HUMSKOJ!

90. minut: GOOOL za Proleter! Strelac je Balbanović.

87. minut: GOOOL za Partizan! Strelac je Nemanja Miletić.

75. minut: Poslednja izmena u Partizanu, umesto Asana na terenu je Lakčević.

69. minut: Prvi pokušaj za goste u nastavku, šutirao je Balabanović glavom posle dobrog centaršuta, ali je  lopta otišla preko gola.

64. minut: Prve izmene kod gostiju, umesto Šćepanovića i Vesića u igri su Novaković i Balabanović.

60. minut: Još jedan dobar pokušaj mladog Pavlovića sa oko 20 metara, ali je lopta otišla preko gola. Partizan traži treći pogodak kako bi definitivno "zaključao" utakmicu.

filip stevanović Filip Stevanović Foto: MN Press

55. minut: Nova šansa za domaćine, pokušao je i Filip Stevanović nakon driblinga, ali je i on izblokiran pa su crno-beli dobili samo korner.

50. minut: Prva prilika za crno-bele u nastavku, posle centaršuta Brežančića lopta je došla do Lazara Pavlovića koji je pokušao da šutira sa 15 metara, ali je taj pokušaj izblokiran.

46. minut: Savo Milošević je već na pauzi izvršio dve izmene, umesto Bibrasa Natka i Lazara Markovća na terenu su mladi Lazar Pavlović i Filip Stevanović.

POČELO JE DRUGO POLUVREME!

Partizan zasluženo vodi posle prvih 45 minuta golovima Lazara Markovića i Bojana Matića.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA!

44. minut: Drugi žuti karton na meču, dobio ga je gostujući fudbaler Andrejević.

37. minut: Pokušaj Novosađana sa distance, Šćepanović je tukao snažno sa nekih 19-20 metara, ali i neprecizno i visoko preko gola. Bez opasnosti po Stojkovića.

30. minut: Nova prilika za crno-bele, Asano je centrirao sa levog krila, a raspoloženi Matić zamalo zakasnio glavom na petercu.

23. minut: GOOOL za Partizan! Strelac je Bojan Matić. U 21. minutu mu je poništen jedan pogodak zbog ofsajda, ali ovaj drugi nije. Opet je sjajno pobegao odbrani Novosađana, zaobišao golmana Petrića i duplirao prednost Partizana. Ovo je prvi pogodak zimskog pojačanja iz Vojvodine u crno-belom dresu.

15. minut: Već je prošla trećina prvog dela, a ono što upada u oči je činjenica da gosti nisu došli da se brane već da pokušaju da napadnu. Često su na strani rivala, igra se otvoreno pa bismo mogli da vidimo zanimljivu utakmicu.

12. minut: Prvi žuti karton na utakmici, dobio ga je igrač Proletera Rušević.

7. minut: GOOOL za Partizan! Strelac je Lazar Marković. Šutirao je iskosa s desne strane vezista crno-belih, lopta je pogodila levog beka Proletera Ognjena Mitrovića i odsela u mreži. Partizan je poveo iz prve konkretne akcije na utakmici.

6. minut: Prva velika šansa na utakmici, koju je propustio Enes Rušević. Sjajno je pobegao napadač gostiju crno-belima, Stojković je već bio savladan, ali je lopta otišla tik pored gola. Veliki promašaj.

POČELA JE UTAKMICA U HUMSKOJ!

Na tribinama Partizanovog stadiona se okupilo oko 1.500 gledalaca.

Partizan - Proleter Foto: Telegraf.rs

Crvena zvezda je kiksnula protiv Inđije uoči 162. večitog derbija, a videćemo da li će Partizan to iskoristiti da smanji bodovnu razliku na tabeli uoči okršaja na Marakani.

Crno-beli od 18 časova u Humskoj dočekuju Proleter iz Novog Sada, a evo i sastava za koji se odlučio trener Savo Milošević. Nekoliko izmena je napravio kormilar crno-belih, a Partizan počinje meč u formaciji 4-2-3-1 u sastavu: Stojković - Miletić, Vitas, Pavlović, Brežančić - Šćekić, Zdjelar - Marković, Natho, Asano - Matić.

Ono što upada u oči na prvu loptu je da je Milošević odlučio da poštedi nekoliko prvotimaca uoči derbija sa Crvenom zvezdom, pa tako u protokolu za današnju utakmicu nisu Sejduba Sauma i Umar Sadik (jer su na karton od suspenzije), kao i iskusni štoper Bojan Ostojić koji odmara ovu utakmicu. Standardni levi bek Slobodan Urošević nalazi se na klupi za rezerve.

Partizan - Proleter Foto: Telegraf.rs

U redovima Partizana nema ni Zorana Tošića koji je završio drugu epizodu u Humskoj. Bambi sutra putuje u Kinu gde će potpisati ugovor sa tamošnjim drugoligašem Tajzu Juandijem.

PARTIZAN - PROLETER NS (18.00, Arena sport 1)

Partizan (4-2-3-1): Stojković - Miletić, Vitas, Pavlović, Brežančić - Šćekić, Zdjelar - Marković, Natho, Asano - Matić.

Proleter NS (4-2-3-1): Petrić - Tanasin, Andrejević, Joković, Mitrović - Pejić, Radinović - Šćepanović, Vesić, Karaklajić - Rušević.

Superliga, 23. kolo

Sreda

Spartak - Mladost 3:1

Inđija - Crvena zvezda 1:1

Rad - Javor 1:1

Napredak - Radnik 0:1

Mačva - TSC 0:1

Partizan - Proleter Novi Sad 3:1

Vojvodina - Radnički Niš 3:0

Čukarički - Voždovac 2:1

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dolazi piksi

    26. februar 2020 | 18:34

    trese se projekat , sprema se novo samaranje i ponizavanje..ne gine vam smejna trenera...piksi epremi se..

  • Alo

    26. februar 2020 | 17:41

    Zasto bar i Stevanovica ne postavi na gol?

  • EXE

    26. februar 2020 | 18:37

    Dodji mi dodji zvezdice :D

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA