≫ 

SAZNAJEMO! Zoran Tošić odbio Kairat i posle drame od 48 sati završio u Kini!

Vezista će potpisati dvogodišnji ugovor sa članom druge kineske lige, a Humsku napušta odmah zbog kraja prelaznog roka u pomenutoj zemlji

  • 35
SAVO MILOSEVIC, ZORAN TOSIC Foto: MN Press

Malo je nedostajalo, ali Zoran Tošić je, iz opravdanih razloga, ipak odbio ponudu Kairata i karijeru će nastaviti u Tajzu Juandi, članu druge kineske lige, saznaje Telegraf!

Ugovor je potpisan na dve plus jednu godinu, a vezista će odmah napustiti Partizan i krenuti put najmnogoljudnije zemlje ne svetu, pa neće biti na rapolaganju crno-belima ni za mečeve sa Proleterom i Crvenom zvezdom u nedelju.

Prava mala drama se u minula dva dana odigrala za Tošićev potpis, a na kraju je pobedu ipak odnela Tajzu Juanda, koja je ponudila daleko veći novac fudbaleru, što kroz ugovor, što kroz bonuse, ali i veću sigurnost u ovom trenutku, koja je i presudila da vezista ipak još jednom ponovo razmisli o Kini, na kraju i prihvati ponudu.

NIJE ŽELEO DA ČEKA FS KAZAHSTANA

O čemu se zapravo radi(lo)? Tošić je pre nekoliko dana bio nadomak prelaska u Kairat, posle nekoliko dana pregovora je i prihvatio ponudu kazahstanskog velikana, ali momentalni odlazak sprečio samo zakon u Fudbalskom savezu pomenute zemlje.

Naime, pravilo je da fudbaler, koji ima preko 30 godina može da potpiše ugovor u Kazahstanu samo pod uslovom ako je A reprezentativac svoje zemlje, što Tošić u ovom trenutku nije ispunjavao.

Iz Kairata su, pak, tvrdili da to nije problem i da će u Statut saveza ubaciti novu stavku, i to na zasedanju 29. febrauara, po kojoj igrač od preko 30 godina može da potpiše ugovor, ali samo ukoliko ima 50 i više nastupa za svoju reprezentaciju. Kako je Tošić ispunjavao taj uslov, prepreka apsolutno nije bilo.

Zoran Tošić Foto: Marko Jovanovic

U načelu je dogovor i postignut, međutim, u poslednja dva dana se dogodio obrt, koji su neverovatnom upornošću i pojačanom finansijskom injekicom inicirali čelnici Tajzu Juande.

Kinezi su ispratili razvoj situacije između Tošića i Kairata, a onda su poslali novu ponudu, koja je bila značajno uvećana i na prvobitnu i na onu koju je pred Tošića stavio kazahstanski klub. Ponuda “na papiru” je ekspresno stigla, jer se prelazni rok u Kini završava 28. februara i ta rešenost Kineza je upravo i navela Tošića da ih ponovo uzme u razmatranje.

Fudbaler je išao logikom “bolje vrabac u ruci, nego golub na grani”, jer da je odbio Tajzu Juandu i rešio da čeka da Kairat isposluje novu stavku u Statutu, moglo je da se dogodi da se se okonča prelazni rok u Kini za tri dana, a da Fudbalski savez Kazahstana 29. novembra, recimo, ipak ne usvoji odluku i da ostane bez transfera, u Partizanu gde mu nisu ponudili novi ugovor.

Zoran Tošić Foto: Marko Jovanovic

U protekle dve i po sezone, Zoran Tošić je odigrao 80 utakmica za Partizan u svim takmičenjima, postigao je 26 golova i upisao 17 asistencija. S tim da je u drugoj sezoni među crno-belima, neposredno pred transfer u tursku Malatijuspor, doživeo težu povredu kolena, pa je nekoliko meseci pauzirao, te je posao propao.

U tekućoj sezoni je takođe bio jedan od nosilaca igre, među najzaslužnijima što se Partizan posle godine pauze plasirao u grupnu fazu Lige Evrope.

Video: Savo Milošević o odlasku Bambija Tošića

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • baba smilja iz darosave

    27. februar 2020 | 03:26

    nije druga vec treca liga.na stranici FLASHSCORE drzava CHINA postoje sledeca takmicenja sto se tice fudbala : 1 Super League, 2 Jia League, 3 Yi League. Tosicev novi tim se nalazi u Yi League pod brojem 3, sto znaci da se njegov novi tim takmici u TRECOJ ligi

  • 656

    26. februar 2020 | 18:47

    U drugu kinesku ligu. Bolje da je otišao u Kamerunsku treću ligu ili u Mongoliju da čuva krave za iste pare.

  • Laki

    26. februar 2020 | 18:14

    Druga kineska liga?? Lele pa jel mogu e da je i druga kineska bolja od nase uzas uzasa.. Hit

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA