≫ 

Borjan evocirao uspomene na 1. i najdraži derbi: U pitanju je Dekijeva najveća rapsodija od 4:0!

Stanković, Ognjenović i Gojković su "osvojili" Borjana vrhunskom partijom

  • 16
Dejan Stankovic, Milan Borjan Foto ilustracija: Telegraf/youtube.com/Crvena zvezda/Marko Jovanović

Milan Borjan ima već veliko i dragoceno iskustvo igranja večitih derbija, ali mu je 162. prvi u mandatu Dejana Stankovića.

Poseban kuriozitet je što je upravo Deki bio junak njegovog detinjstva, pošto je "eksplodirao" u derbiju koji zauzima posebno mesto u srcima mnogih navijača Crvene zvezde.

Stanković je diktirao igru i dominirao terenom u pobedi od 4:0, u poslednjoj sezoni pre odlaska u Lacio, a u razgovoru za Telegraf, Borjan je upravo ovaj derbi naročito izdvojio.

Imao si 10-11 godina kada je Deki igrao derbije, da li ih se sećaš i kako?

-Gledao sam 110. Derbi koji je Stanković i obeležio sa dva gola. Odigrao je spektakularno. Gledao sam mnogo mečeva dok je igrao za Lacio, Inter i posebno selekciju naše zemlje. Veliki igrač sa sjajnom karijerom.

Deki je prilično oštar bio posle primljenog gola juče, šta je zakazalo u komunikaciji sa štoperima?

-Greške su sastavni deo fudbala, ako niko ne pogreši uglavnom bi se utakmice završavale bez golova. Taj detalj je analiziran u svlačionici i tu mu je mesto i da ostane.

Beli dres si nosio samo protiv Bajerna, pa u Inđiji. Da li imaš neki koji posebno voliš da nosiš, pošto kao golman jedini moraš da imaš opremu van klupskih boja?

- Sve mi boje lepo stoje. Šalu na stranu, imam opremu u nekoliko boja u ormaru, zelenu i plavu kombinaciju sam nosio u velikim pobedama nad Liverpulom i Kelnom...

Prvi derbi kog se sećaš, i najdraži?

- Odgovorio sam već, taj 110. Kad smo pobedili 4:0. Sećam se da su Stanković, Perica Ognjenović i pokojni Jovan Gojković igrali maestralno a sva trojica su bili autori golova. Zvezda je tada kao tim nadigrala Partizan u svim elementima igre a i atmosfera je bila fantastična.

Najdraži derbi koji si igrao?

- Prvi derbi 2017. je bio specifičan jer je bio debitantski, a pamtiću ga jer nisam imao posla. Najdraži mi je svaki važan koji smo pobedili a posle kojih smo osvajali titule.

Milan Borjan, Nemanja Nikolić Foto: Nikola Tomić

Ko je najopasniji trenutno u timu Partizana?

-Na rivala gledam kao na tim, pokazalo se u istoriji da uvek može da iskoči neko ko nije u prvom planu. Mi uglavnom gledamo sebe i ono što mi moramo da uradimo na terenu.

Prošli derbi nije bio najbolji po Zvezdu, da li je to motiv više?

- Ne postoji taj izraz "motiv više" jer kad nosite dres Zvezde uvek izlazite na teren maksimalno motivisani i sa željom da pobedite. Prošli derbi je iza nas, novi je prad nama i mi imamo obavezu da u njega udjemo sa jednim ciljem - da pokušamo da pobedimo.

Savo i Deki su prijatelji, da li u Partizanu postoji neko s kim se privatno družiš ili ga veoma ceniš?

- Naučio sam da respektujem i poštujem sve ljude, pa tako i kolege. Sa mnogima se poznajem, a družim se sa Uroševićem.

Video: Veljko Nikolić pred derbi: Od Partizana nisam nikada izgubio

Zbog oluje koja je u četvrtak pogodila Austriju, večeras (18.00) će biti odigran poslednji meč 1/16 finala Lige Evrope Salcburg - Ajntraht, gde Nemci imaju veliku prednost iz prve utakmice od 4:1. S obzirom na napadačku orijentisanost obe ekipe, kao i na to da domaćin juri veliki minus, golovi se nameću kao najbolja opcija za opklade, a kvota na GG3+ je 1,53, dok je na 4+ 1,82. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Salsburg - Ajntraht.

(B. V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan Paracin

    28. februar 2020 | 09:58

    Sta prica ovaj ?Dzaba kad je los trener...A Borjane pa ti si Partiaznovac..i to pravi..ali eto

  • N

    28. februar 2020 | 11:28

    Verovatno jesi gledao taj derbi, ali teško da ti je najdraži jer si tada bio Partizanovac, to svi znaju!

  • 011

    28. februar 2020 | 10:31

    Dali se Borjan seca derbija kada ga je Suma naceo evro golim a posle toga Tosic zacementirao prosecnog golmana. Dali je on osetio slast pobede u derbiju kao igrac prosecne ekipe ili mu je samo ostalo da se kao dete seca derbija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA