"Srušio" Zvezdu, a onda i Arsenal: Olimpijakos ga doveo za džabe, a dao je dva ključna gola u Evropi

Sudbinska sezona za marokanskog ofanzivca

  • 4
Britain Soccer Europa League Frank Augstein

Fudbaleri Olimpijakosa su se posle nekoliko meseci vratili u London i ovog puta odande otišli kao veliki pobednici. Kada su prošli put bili u engleskoj prestonici, Totenhem ih je isprašio sa 4:2, iako su krenuli optimistično i igrali dobro.

Ovog puta su došli na megdan drugom londonskom klubu, Arsenalu, i pobedili ga sa 2:1 posle 120 minuta, ali je veliko pitanje da li bi to uspeli da nisu imali jednog igrača - Jusefa El Arabija.

Deo sastava je sada protiv Arsenala, kao i jesenas protiv Totenhema, bio trideset trogodišnji El Arabi koji je ove sezone za Olimpijakos do Arsenala postigao ukupno 23 gola i upisao šest asistencija.

Međutim, od tri gola u Ligi šampiona, jedan je dao u porazu od Bajern Minhena 3:2, jedan u porazu od Totenhema 4:2, a jedan, ali onaj presudan za prolaz u nokaut fazu Lige Evrope, dao je Zvezdi.

Lomilo se ko će iz grupe B u Ligu Evrope decembra prošle godine, Zvezda ili Olimpijakos, a El Arabi je preuzeo odgovornost sa penala i u 87. minutu rešio meč u Atini sa 1:0.

Mnogi navijači Zvezde i dalje nisu oprostili Žanderu neshvatljivo igranje rukom, ali su Atinjani taj meč već zaboravili i okrenuli se narednom protivniku.

Zapao im je Arsenal od kog su na svom terenu izgubili sa 1:0 i već su bili prežaljeni pred gostovanje na Emirejtsu u četvrtak uveče. Međutim, još jednom se kao džoker pojavio El Arabi.

Pjer Emerik Obamejang je izjednačio na 1:1 u 113. minutu i to je trebalo da bude prolaz Arsenala u neizvesnom produžetku prošlogodišnjeg finaliste Lige Evrope.

Ipak, El Arabi je tada natrčao na centaršut Masurasa i na pragu 120. minuta presudio i Tobdžijama, a slavlje atinskog kluba je moglo da počne. Podsećanja radi, Marokanac rođen u Kaenu je u besplatnom transferu prošlog jula došao u Olimpijakos iz Al Duhaila i malo je reći da se već sada isplatio klubu.

Video: Sve greške Žandera

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Doktorr

    28. februar 2020 | 09:20

    BRACA ZAUVEK 🔴⚪🔴⚪

  • Herc

    28. februar 2020 | 10:44

    Drago mi je da su naša braća prošla dalje pa makar i na sreću.

  • Живкони

    28. februar 2020 | 13:52

    Неко има браћу у пиреју а неко у загребу!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA