≫ 

Uspeh Zvezde u Evropi je ravan onom iz Barija! Pitali smo bivše igrače "večitih" ko dobija derbi

Marković i Luka u ulozi prognozera

  • 2
Foto ilustracija: MN Press / MN Press

Dok se sve priprema za 162. večiti derbi koji bi mogao da praktično reši pitanje osvajača titule ako Zvezda dobije, ili učini borbu mnogo zanimljivijom ako pobedi Partizan, ekipa Telegrafa je posetila Požarevac gde su se sada ukrstili putevi karijera Marjana Markovića i Predraga Luke.

Jedan je sa uspehom igrao za crveno-bele, drugi sa uspehom za Partizan, pa obojica u vitrinama imaju poneku titulu prvaka države, ali i različito mišljenje u pogledu ishoda derbija u nedelju. Marković tvrdi da pobeđuje Zvezda, a Luka je uveren u trijumf Partizana.

- Jedni veliki prijatelji iz reprezentacije (Savo Milošević i Dejan Stanković) i ovako privatno. Mislim da Zvezda ima kvalitetniji tim, ali ne pobeđuje bolji, nego ko je disciplinovaniji i požrtvovaniji. Mislim da će Deki pobediti naravno - rekao je Marković za Telegraf.

Osvrnuo se i na uspehe "večitih rivala" u Evropi poslednjih godina, ali podsetio i da oni imaju daleko bolje preduslove za takve rezultate i uspehe, kako u Srbiji, tako i u Evropi.

- To je veliki uspeh za naš fudbal. Ti klubovi imaju uslove za rad i pomoćne terene, medicinske uslove... Mi smo jedini klub koji je igrao Superligu, a da nije imao pomoćni teren. To nama nedostaje i da imamo, bili bi bolji rezultati. Mislim da je Zvezda sa Milojevićem napravila veliki rezultat, ravan onom osvajanju Kupa šampiona iz 1991. Osećam da veliki udeo u tome igraju i navijači i uprava, taj klub diše kao jedan. To je donelo rezultate i finansijski i klub je stabilan, dovode igrače, lepo rade i ponovo smo prvi. Nadam se da će se opet osvojiti dupla kruna - objasnio je Marković.

Luka tvrdi da se od perioda kada je napustio redove crno-belih (2016. godina) štošta rotiralo u klubu...

- Znate kako, dosta se toga promenilo što se tiče igrača. Samo je Vladimir Stojković ostao iz perioda kad sam ja igrao. Promenilo se i u upravi i među igračima, ali svim srcem sam uz Partizan i uvek ću biti, volim taj klub koji mi je dao nešto što ću pamtiti ceo život i njihova sam podrška uvek - poručio je Luka i shodno tome, ima kratku prognozu u vezi sa time ko pobeđuje u derbiju.

- Naravno Savo Milošević - kratko je istakao bivši krilni igrač kluba iz Humske. Da podsetimo, Zvezda sa 62 boda trenutno ima 11 bodova prednosti u odnosu na Partizan (51), a derbi u nedelju počinje u 18 sati na stadionu "Rajko Mitić".

Video: Teže je bilo promašiti! Sadik se obrukao u duelu sa Borjanom

(M.Ljubisavljević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pp

    28. februar 2020 | 12:45

    Porediti titulu prvaka Evrope sa učešćem u LŠ je najveća glupost koju sam čuo u životu.

  • SW ergo

    28. februar 2020 | 14:22

    Fejsal mulić

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA