≫ 

Sudijska komisija odlučila: Debitant sudi 162. večiti derbi!

Poznato je ko će deliti pravdu

  • 44
LAZAR LUKIC Foto: MN Press

Sudijska komisija Fudbalskog saveza Srbije odredila je sudije za predstojeći večiti derbi između Crvene zvezde i Partizana koji je na programu u nedelju od 18 časova!

Telegraf saznaje da će glavni sudija biti Lazar Lukić, a veliku pomoć će imati od mahača Dalibora Đurđevića i Milovana Ristića.

Lukić je debitant što se tiče večitog derbija,dok su Đurđević i Ristić dosta toga "preturili preko glave" kada je u pitanju svetkovina srpskog fudbala. Pomenućemo samo da su dvocifren broj puta sudili u duelima Zvezde i Partizana.

Lukić je ove sezone sudio na 13 mečeva u Superligi - tri puta Zvezdi i dva puta Partizanu.

Crveno-beli su slavili protiv Javora (2:0), Mladosti (0:1) i Čukaričkog (3:1), dok su crno-beli pobedili takođe Javor sa 2:0 i igrali su 1:1 sa TSC-om. Zanimljivo,Lukić je na tom meču svirao sporan penal nad Partizanom.

Što se tiče Đurđevića i Ristića, o njima je sve već poznato. Godinama su bili sjajan oslonac Miloradu Mažiću koji je zbog njih i imao epitet najboljeg sudije sveta, a posle odlaska Mažića u Kinu pomenuti dvojac je nastavio dobro da radi svoj posao.

Sudili su na Svetskom i Evropskom prvenstvu, Kupu konfederacija, sudili su finale Lige šampiona i bezbroj utakmica u tom takmičenju, kao i Ligu Evrope, a 2018. bi sigurno sudili i finale Mundijala da se tamo nije našla Hrvatska.

Nema sumnje da će svojim iskustvom pomoći Lukiću u vođenju "večitog derbija", pogotovo što se u prošlosti pokazalo da to nije nimalo lak posao.

Video: Goool! Partizan u finišu meča preko Sume poveo protiv Zvezde

(M.M)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • aca

    28. februar 2020 | 12:42

    Pa dobro, čovek dobio nagradu radi dobro odradjenog posla na utakmici TSC - Partizan! Eeeee kuda sve ovo vodi braćo moja mila!

  • Trtoguz

    28. februar 2020 | 12:53

    To je onaj sudija koji je poklonio penal partizanu u 89 min.prtotiv Backe

  • sever

    28. februar 2020 | 14:06

    Nekada se pred derbi pricalo ko ce zablistati od majstora (Piksi, Dejo, Robi, Mijat, Ciric, Kezman...), dok se danas, preko delegiranih sudija, vec trazi alibi za ocajan kvalitet fudbala. Jos kada se tome doda davanje medijske paznje huliganima tada i onaj ko je nameravao da ide na derbi, dva puta razmisli, da li je pametno ici negde gde mozes dobiti razbijenu glavu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA