≫ 

Planirano kolo posle gola Partizanu, viđen vozić: Stanković o tajni proslave pobede sa čak 4:0!

Ovaj derbi ima status legendarnog za navijače Zvezde

  • 1

Dejan Stanković se tokom jednog davnašnjeg gostovanja Telegrafu podsetio najlepših dana u Crvenoj zvezdi, a bez dileme, najupečatljivije derbi sećanje bio je 110. susret najljućih rivala.

Ovaj meč odigran je u aprilu 1998. godine, kada je Partizan pao na stadionu Crvene zvezde sa 4:0, Stanković je bio strelac dva pogotka. Kada je mrežu zatresao za 3:0, proklizao je i pao na stomak od sreće, a onda je krenuo čuveni vozić.

- Nemam pojma čija je to ideja bila, ja sam se bacio na grudi, krenuo sam... Neko je govorio da igramo kolo kad damo gol... Ovo je bilo sasvim spontano, te godine smo igrali stvarno fenomenalno, dobro smo se upakovali, uštimovali, igrali paklen fudbal.

- Žao mi je što smo tad naleteli na neke jače protivnike u Evropi, ali ja sam zadovoljan. Odrastao sam u Crvenoj zvezdi i stekao iskustva, mnogo sam bio namazan iako sam bio klinac, dosta toga dobrog sam pokupio.

On je sa Pericom Ognjenovićem bio ubitačan tandem, mnogima je bilo potom teško da ih zamisle jednog bez drugog.

- Ne znam kako bi izgledalo da smo u istom timu ostali. Pericu su povrede sputale, bio je paklen, strašno je šta je napravio 1994-1995. On je Darku Kovačeviću u krizi namestio 7-8-9 golova, direktnih, gde se Darko preporodio i napravio fenomenalnu karijeru. Možda ga je trgnuo, vratio u život, to mogu obojica da potvrde. Eto, Darko je posle toga eksplodirao. Mnogi su napravili zavidne karijere - rekao je Stanković, a ceo osvrt na ovaj period karijere možete pogledati u snimku na vrhu vesti.

Zanimljivo je da je ovo omiljeni derbi Milana Borjana, a u nedavnom intervjuu za Telegraf, tadašnji trener Zvezde Milorad Kosanović opisao je kako je izgledala priprema za ovu čuvenu utakmicu.

Video: Pala prozivka između Dejana Stankovića i uprave Inđije posle gola Zvezde!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grobar Jerkovic

    28. februar 2020 | 14:09

    Deki je bio odličan fudbaler,što ne znači da će biti odličan trener. Iskreno mislim da je zelen i za Grafičar a vreme če pokazati šta je istina. Hvata malo na galamu a nije svestan da je to patentirao onaj cirkuzant Lalatović

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA