≫ 

Dekijev urnebesan opis igranja protiv Barse: Trčiš i plačeš, to je bukvalno tako

Trener Zvezde nasmejao sve u amfiteatru prisećanjem da duele sa moćnim Kataloncima

  • 4

Treneri dva naša najveća kluba Zvezde i Partizana, Dejan Stanković i Savo Milošević, bili su gosti na Fakuletu za Sport i fizičko vaspitanje gde su, osim priče o predstojećem derbiju, servirali i svoje poglede na današnji fudbal.

Slušaoce je naročito zainteresovalo izlaganje Dejana Stankovića na temu "defanzivne i ofanzivne" taktike, a bivši as Intera je s tim u vezi opisao njegovo iskustvo igranja protiv Barselone...

- Uvek si kao napadač dobro igrao kada si se dobro branio. To je italijanski odgovor, visoko. To je nešto najlepše, kada bi visoko osvajao loptu, imao malo da trčiš, imaš malo prostora da dođeš do gola. To bi bilo perfektno - prisetio se taktičkih varijanti iz Italije Deki.

Potom se "prebacio" na Špance.

- Drugi način je španski, uzmeš loptu i protivnik se ništa ne pita. Šta ti da radiš kad imaš posed lopte 70-30. Pričam iz ličnog iskustva, igraš protiv Barselone, trčiš i plačeš. Ozbiljno je tako. Jer ako ne dođeš tu gde treba da dođeš, lopta sigurno dolazi. Tako ti posed bude 80-20, ali koliko god su oni bili ofanzivni, mi smo otišli u finale. Sa našom defanzivom. To je tada bila bolja odluka, oni su nam sakrili loptu, niko posle primljenog gola nije hteo da izvede loptu sa centra. Na kraju smo pobedili iz defanzive 3:1 i otišli dalje. Dakle, cilj je opravdao sredstava - nasmejao je trener Zvezde sve prisutne u amfiteatru.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan RS

    28. februar 2020 | 17:07

    Kakva dva GOSPODINA!

  • Dusan

    28. februar 2020 | 18:45

    Prosto i savršeno uzivanje slušati ovako opušteno uz zezanje, svaka čast majstori.

  • Djora

    28. februar 2020 | 18:38

    Svaka im cast to su pravi sportisti. Ovako bi trebalo da se i ovi,,nasi,, vatreni navijaci ponasaju pre, za vreme a i posle derbija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA