Savo evocirao prvi meč protiv Dekija: Žestoko je bilo, udario me je, "pale" su i razmirice na terenu

Trener Partizana se prisetio trenutka kada je prvi put igrao protiv današnjeg velikog prijatelja i trenera Zvezde

  • 1

Sjanu uvertiru prave treneri Zvezde i Partizana, Dejan Stanković i Savo Milošević, pred 162. večiti derbi (nedelja, 18). Svaki njihov susret odiše dobrom energijom i velikim poštovanjem, pa se nadamo da će u tom duhu proteći i nedeljni meč na našem najvećem stadionu.

Savo i Deki su se već susreli sa navijačima i studentima u amfiteatru Fakulteta za sport i fizičku kulturu, posetili su i Zavod za transfuziju krvi, a zajednički veoma zauzet dan zaokružili su gostovanjem na Areni sport, gde su, osim o derbiju, otkrili i neke dosad nepoznate detalje iz svojih karijera.

Malo je poznato da su prvi igrački duel imali na stadionu vojne Akademije, o čemu je detaljnije pričao Milošević.

- Naše prvo upoznavanje, naš prvi veliki derbi koji smo odigrali nije uopšte bio javan. Bili smo reprezentativci, ja u nekoj mladoj reprezentaciji ili "A" čak. Igrali smo neku prijateljsku utakmicu sa kadetskom reprezentacijom tadašnje Jugoslavije na trenu vojne gimnazije ispod Partizanovog stadiona. Pripremna utakmica, našli smo se tada jadan naspram drugog i to je bilo baš žestoko. Ja sam čak imao i neku povredu, a on me zakačio na to mesto, pa smo imali razmirica na samom terenu.

Da li je Savo oprostio udarac? - ubacio se voditelj emisije na TV Arena.

- Jeste, jeste - odgovorio je Deki, a Savo dovršio misoa o svom prvom susretu sa Stankovićem.

- To je bio naš prvi susret, a i prve simpatije i međusobno poštovanje posle te utakmice, bilo je to neka 93. ili 94. godina.

Stanković se takođe sa somehom prisetio tog dana, dopunio je Savu preciznijim detaljima.

- To je bilo protiv  "A" selekcije, sećam se dobro, tadašnje Jugoslavije, a mi smo bili sparing partner. Bilo je to pred utakmicu sa Urugvajem. Ja sam dotad dosta skupljao lopte kada je Savo igrao, i to su bili lepi momenti, gde si gledao igrače iz našeg prvenstva koji su dobijali šansu u "A" reprezentaciji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA