≫ 

Šaras doktorski "podigao" Žalgiris: Litvanci do juče bili "izgubljeni", sad su na pragu Top 8!

Ekipa koja je u jednom momentu bila u provaliji sa sedam vezanih poraza, sada je pretedent na plasman u evroligaški plej-of

  • 1
KK Crvena zvezda - KK Žalgiris Foto: Marko Jovanović

Košarkaši Žalgirisa pobedili su Armani rezultatom 105:97, i to nakon produžetaka, i tako se uključili u borbu za doigravanje u elitnom evropskom takmičenju!

Veliki je ovo iskorak za četu Šarunasa Jasikevičijusa ako se zna da je ekipa krajem godine bila u nokdaunu posle niza od sedam poraza, tavorila je na dnu tabele, a onda zaređala seriju pobeda i sada je na mestu koje joj garantuje ravnopravnu borbu za plej-of poziciju.

Žalgiris je u seriji od osam pobeda u poslednjih 11 utakmica, na prethodnih šest mečeva pet je završio trijumfalno, pa je sada sa skorom 11-15 na pobedu od prvog mesta "iznad crte".

Trijumf u krcatoj "Žalgirio Areni" izneli su Amerikanci Najdžel Hejs sa 21 poenom, Zek Lidej sa 19 poena, Tomas Volkap sa 18, te Ulanovas sa 16 i Lendejl sa 14 poena. To je kvintet na koji je Jasikevičijus mogao najviše da se osloni večeras.

Na drugoj strani odličan je bio Vladimir Micov sa 18 poena, toliko su ubacili Serhio Rodrigez i Kejleb Tarževski, međutim nije to bilo dovoljno da se prelomi meč.

Armani bio u zaostatku u većem delu utakmice, ali je sjajnom završnicom uspeo da istopi sedam poena minusa koji su bili na snazi na 02:17 minuta pre kraja, i izbori dodatnih pet minuta.

U ključnom periodu meča, Lekavičijus je trojkom pokrenuo nalet Žalgirisa, a Hejs i Lidej poenima sa penala završili posao.

Evroliga, 26. kolo

Ponedeljak

Real Madrid - Panatinaikos 96:78

Četvrtak

Zenit - Bajern 68:77

CSKA - Barselona 80:82

Alba - Anadolu Efes 86:99

Makabi - Olimpijakos 71:70

Baskonija - Crvena zvezda 71:55

Petak

Himki - Asvel 108:79

Žalgiris - Armani 105:97 (produžetak)

Valensija - Fenerbahče 21:00

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Piroćanac

    28. februar 2020 | 23:17

    Iskreno kolko da volim Zvezdu, sve ekipe koje smo mi pobedili ove godine treba da bude sramota, jer ovo je nešto najgore što mi imamo i da te takva ekipa dobije treba ozbiljno da se zapitaš šta ti igraš...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA