Real već sprema zamenu Joviću: Norveško čudo i "teška artiljerija" Borusije će verovatno u Madrid

Odlazak Kristijana Ronalda u Juventus 2018. je značio i odlazak 50 golova koji još nisu "pronađeni", piše Marka

  • 26
Foto: Luka Jović Foto: MN Press

Taj deficit za sada nisu nadomestila pojačanja koja je Real Madrid doveo, pa je Karim Benzema godinu i po dana unazad morao da preuzme ulogu glavne napadačke poluge tima Zinedina Zidana.

Luka Jović je lani došao za 60 miliona evra, a Marka već neko vreme ne piše blagonaklono o njemu jer je za 770 minuta dao samo dva gola. Doveden je i Marijano Dijaz iz Liona i tek je nešto bolji - četiri gola za 790 minuta.

S obzirom na pad forme Benezeme početkom ove godine "Blankosi" će na leto verovatno tražiti novog napadača, a jedna od meta je momak koji je u januaru otišao u Borusiju iz Dortmunda - Erling Haland.

Norveška senzacija će verovatno biti glavni plen mnogih većih klubova na leto jer je za samo mesec, mesec i po dana u Borusiji napravio dar-mar i sa 40 golova na 30 utakmica ove sezone uz osam asistencija za Salcburg i Borusiju napravio pravu pometnju.

Borusija ga je u januaru pametno pazarila za 20 miliona evra, a od dolaska u Nemačku je na 14 utakmica Bundeslige dao 16 golova i asistirao šest puta. Međutim, on nije jedina meta Reala kao zamena za Jovića.

U opticaju su i Lautaro Martinez iz Intera i Timo Verner iz Lajpciga, ali se Haland vidi kao glavni kandidat zbog dobrih odnosa Reala i Borusije, ali i sa agentom Minom Rajolom.

Mladi Norvežanin je od prošle godine i letošnjih pet miliona evra, lansirao svoju vrednost na 60 miliona u februaru, zbog čega ga Dortmund verovatno ne bi pustio za manje od 75 miliona, piše Marka.

Haland u odnosu na Lautara recimo ima i prednost što bi kao Norvežanin popunjavao mesto igrača iz Evropske unije, što sa Argentincem ne bi bio slučaj. Real bi navalu pojačao i Kilijanom Embapeom, ali je Kraljevski klub već uvideo da bi to bilo gotovo nemoguća misija.

Video: Ko je Erling Haland?

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dabo089

    29. februar 2020 | 21:38

    Kakav bolan Jovic, Mitrovic bi vec zabio 15-stak golova, za tebe je jedino Super liga SRB!

  • zoka

    29. februar 2020 | 12:57

    Luka će verovatno biti pojačanje u Hajduku iz Kule

  • Nikki

    29. februar 2020 | 17:07

    Fejsal Mulić je bolji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA