≫ 

Tošić za Telegraf o želji da završi karijeru u Partizanu i lošem prevodu zbog kog je dospeo u žižu

Nadam se da će me drugari ispratiti pobedom u Kinu, koja će biti veliki izazov za mene i porodicu, poručuje Bambi

  • 11
FK Partizan, Zoran Tošić

Foto: MN Press

Posle dve i po godine u drugom mandatu i 80 mečeva u svim takmičenjima, Zoran Tošić se još jednom rastao sa Partizanom, iako je, prema sopstvenom priznanju, imao želju da završi karijeru u Humskoj. Kako je za ljubav, kako je i sam nedavno rekao, potrebno dvoje, vezista je morao da spakuje kofere, a naredna destinacija će mu biti Kina, iako je malo nedostajalo da karijeru nastavu i Kairatu.

Isprečila se birokratija, ali i fantastična ponuda Tajzu Juande, koja nije žalila novac ne bi li angažovala fudbalera crno-belih i to nekoliko dana pre 162. večitog derbija sa Crvenom zvedom, koji će Tošić posmatrati sa tribina.

- Tako su se na kraju složile kockice. Imao sam želju da odem u Kairat i sve je mahom bilo dogovoreno, ali se pojavio problem registracije, koja je propisana u Statutu tamošnjeg Fudbalskog saveza. Plašilo me je šta bi moglo da se desi, ako se izmena Statuta ipak ne izglasa 29. februara, jer se dan ranije zatvaralo tržište u Kini, odakle sam takođe dobio ponudu. U međuvremenu je stigla nova ponuda od Tajzu Junade, koja je bila atraktivnija od prve i veoma interesantna i meni i mojoj porodici. Seli smo, porazgovarali i odlučili na kraju da prihvatimo poziv iz Kine, koji će biti novo iskušsnje i iskustvo za sve nas - kaže Zoran Tošić za Telegraf.

Otud baš Kina u zrelim igračkim godinama, Tošić daje logičan odgovor.

- Da ne okolišam, finansijski uslovi su bili primamljivi, ali takođe i klub ima plan, ambiciju da napreduje i ostvaruje dobre rezultate. To je u razgovoru sa ljudima u Kini bila i stavka koja mi je bila izuzetno bitna, jer novac ne može da bude primarni motiv u fudbalu. Želim da okušam i dokažem i u Aziji, da budem što bolji i doprinesem klubu. Biće to sigurno iskušenje i na terenu i van terena za mene i porodicu, ali smo već prolazili sve ove faze i nema nikakvog razloga za strah. Putujem u utorak, priključiću se ekipi na pripremama, a prvenstvo počinje u aprilu, tako da imam sasvim dovoljno vremena da se adaptiram i jedva čekam, iskreno da vam kažem.

Želeo sam da ostanem, ali...

 

Nasuprot Kairatu i Tajzu Juandi, ponuda Partizana o produžetku saradnje nije stigla, iako je bilo govora.

- Krivo mi je što napuštam klub, nemam šta da krijem. Milsio sam, zapravo, bio sam gotovo uveren da ću okončati karijeru u Partizanu, ali eto, to je fudbal, nikada ne znate šta može da se dogodi, jer sam Partizan uvek doživljavao i doživljavaću kao svoju drugu kuću.. Nema ipak nikakve bozajni za navijače, ako neko može da me odmeni, pa i bude bolji, to su Lazar Marković i Filip Stevanović, koji su budućnost kluba. Crno-beli imaju veliki kvalitet u njima i u dobrim su rukama.

Zoran Tošić

Foto: Nikola Tomić

Tošić kaže da će biti uz crno-bele na sutrašnjem 162. večitom derbiju i veruje da Partizan ima kvalitet za povolčjan rezultat.

- Biću uz moje drugove i dojučerašnje saigrače, bodriću ih na stadionu večitog rivala. Žao mi je što neću moći da im pomognem na terenu, ali sam uveren da će snaći, jer ovaj Partizan ima kvalitet, što smo dokazali u prethodnim mečevima sa Crvenom zvezdom. Miran sam u potpunosti kada je krajnji ishod u pitanju i verujem da će moji drugovi učiniti sve da tako i ostane, da u Kinu odem miran i srećan zbog uspeha. Ne bih da predviđan rezultat, ali mi se negde u podsvesti javlja da će Lazar Markobvić biti čovek odluke...

Citirao sam klupski slogan i završio sa osudama

 

U ruskim medijima se pojavio intervju koji je uneo pometnju zbog navodne Tošićeve izjave da mu je CSKA draži od Partizana. Fudbaler to demantuje, navodeći da je upotrebio slogan navijača ruskog kluba, koji je potom izvučen iz konteksta i zloupotrebljen u naslovu.

Vagner Lav, Zoran Tošić

Foto: Guliver/Dmitry Korotayev/Epsilon/Getty Images

- Upotrebio sam slogan navijača CSKA, koji glasi “Цска всегда будет первым”, što bi u prevodu otprilike značilo da kada god se priča o CSKA on je uvek prvi i to je nešto što oni pevaju na mečevima. Na kraju je, po njihovom naslovu i medijima koji su ovde preneli, ispalo da sam rekao da mi je CSKA važniji od Partizana. Istina je da su CSKA i Partizan bratski klubovi, da su to moje “sigurne kuće” u kojima sam proveo najveći deo karijere i ne pravim ama baš nikakvu razliku među njima. Jer to bi bilo kao da pravite razliku među sopstvenom decom ili roditeljima. Moja ljubav prema pomenutim klubovima je podjednaka i to ne može da promeni ni milion loših naslova ili konteksta - zaključuje Zoran Tošić.

Video: Savo Milošević o odlasku Bambija Tošića

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA