≫ 

Briljirao je na Mundijalu u Rusiji, a sada je najniže ocenjeni fudbaler Premijer lige

Ako je verovati statistici, a u ovom slučaju govori mnogo toga, selektor Engleske imaće o čemu da razmišlja pred Evropsko prvenstvo

  • 1
Džordan Pikford Printskrin: Youtube

Karijera Džordana Pikforda ozbiljno stagnira još od njegovog odličnog nastupa za reprezentaciju Engleske na Svetskom prvenstvu 2018. godine. Golman Evertona u Rusiji je bio jedan od ključnih ljudi u pohodu do polufinala - Pikford je odbranio penal Karlosu Baki u osmini finala protiv Kolumbije.

U četvrtfinalu protiv Švedske je, takođe, imao nekoliko impresivnih odbrana, a Engleska je slavila pobedu od 2:0 i plasirala se među četiri najbolje ekipe.

Ali, život u Premijer ligi u poslednje vreme vrlo je težak za ovog čuvara mreže. Greške su postale previše uobičajene, a kvalitet Džordana Pikforda ponovo je doveden u pitanje u nedelju popodne, piše givemesport.com.

Pokušaj Engleza da odbrani šut sa distance veziste Mančester Junajteda Bruna Fernandeša izgledao je vrlo patetično, i mnogi se nadaju da Pikford neće biti deo reprezentacije koja će igrati na Euru 2020. godine.

Ako selektor Geret Sautgejt poveruje u statistike koje je objavio „WhoScored“, Pikford će i te kako imati poteškoća da se nađe na njegovom spisku.

Prema podacima sa ovog sajta, golman Evertona je igrač sa najnižim rejtingom (6,32) u ćitavoj Premijer ligi ove sezone - u konkurenciji fudbalera koji su odigrali 15 ili više utakmica. Njegova ocena posle utakmice sa Liverpulom (samo 3,73), ujedno je i najniža ocena koju je bilo koji fudbaler dobio ove sezone.

Din Henderson iz Šefild Junajteda (6,70) i Nik Poup, golman Barnlija (6,74) - glavni su konkurenti Pikforda uoči Evropskog prvenstva, a obojica imaju značajno viši rejting ove sezone. Ben Foster (6,57) takođe ima bolji rejting od golmana Evertona i čini se da je u ovom trenutku malo verovatno da će Pikfor biti izbor broj jedan za Sautgejta.

Najbolje ocenjeni igrač Engleske je fudbaler Borusije Dortmund Džejdon Sančo, koji ima prosečan rejting 7,94. Na drugom mestu je ikona Aston Vile Džek Griliš (7,39), a na trećem mestu je Džejms Medison (7,34).

Ako je osloniti se na statistiku, a u ovom slučaju govori mnogo toga, selektor Engleske imaće o čemu da razmišlja pred Evropsko prvenstvo.

Video: Ovo je sastav engleske sa Mundijala

(G.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zmaj

    5. mart 2020 | 09:10

    Engleski golmani nikad nisu bili u rangu dobrih, ali nikad

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA