≫ 

Gazda Juventusa šokirao sve u Italiji: Da li je u redu da Atalanta ide direktno u Ligu šampiona?

Andrea Anjeli nije pristalica "one season wonder" klubova

  • 6
Andrea Anjeli Foto: Guliver/Alessandro Sabattini/Getty Images

Fudbaleri Atalante pravo su osveženje na fudbalskoj mapi Evrope, napadačkim stilom igre "kupili" su naklonost miliona navijača, a uz to i sjajno predstavljaju Italiju u Ligi šampiona. Tim iz Bergama je na pragu plasmana među osam najboljih klubova u Evropi nakon što su savladali Valensiju 4:1 u prvoj utakmici osmine finala, ali ako pitate gazdu Juventusa Andreu Anjelija, on nije siguran da je Atalanta zaslužila direktan plasman u elitno takmičenje!

Upravo tu izjavu dao je Anjeli gostujući na forumu "FT Business of Football Summit" u Londonu, izazvao time većinom negativne komentare u domovini.

- Imam veliko poštovanje prema svemu što radi Atalanta, ali bez međunarodne istorije i tradicije, i posle samo jedne dobre sezone, oni sad imaju direktan prolaz u Ligu šampiona. Da li je to ispravno ili ne? - rekao je bez zadrške Anjeli, inače jedna od glavnih inicijatora ideje o Evropskoj Superligi o kojoj se sve glasnije priča u fudbalskim forumima moćnika.

Nastavio je Anjeli izlaganje na ovu temu.

- Onda imate Romu, koja je dala veliki doprinos evropskom renkingu Italije poslednjih sezona. Oni imaju jednu lošu sezonu i odmah su "u autu", sa svim ekonomskim posledicama koje time trpe. Mi moramo takođe štititi naše investicije. Da li bi Atalanta tako imala manje šansi da igra fudbal na najvišem nivou? Nemam odgovor na to pitanje, poenta je samo u postavljanju transpranetnog procesa da se donese takva odluka. Imate, na primer, i klubove koji osvoje ligu ili kup, i igraju Evropu smao zato što imaju dobar nacionalni renking. Stvar je u tome da se moraju meriti doprinosi evropskom fudbalu za samo jednu godinu - poručio je Anjeli.

Atalanta za ove dve godine definitivno ispunjava Anjelijeve visoke standarde, ili je na putu da to učini drugu godinu zaredom, pošto je u prethodnoj kao treća u Seriji A izborila direktan plasman u Ligu šampiona, a u ovoj je trenutno četvrta.

U svojoj debitantskoj sezoni u eliti "La Dea" je na pragu četvrtfinala.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mario

    5. mart 2020 | 21:51

    Indijanac , nasledio prezime i misli da je bitan.

  • Allianz

    5. mart 2020 | 22:24

    Kad budete ispali od Liona, a Atalanta bude prosla dalje bice sou 🤣🤣🤣

  • 🙂

    5. mart 2020 | 20:03

    Изгледа завршавамо школу џабе, све можемо и без ње. Дакле, по мишљењу овог господина, није битно да ли клуб игра у доброј форми или је у тоталном распаду, битно је оно што се дешавало јуче. Шта би било да се садашња Рома падне против садањег Бајерна? То није Лига Шампиона какву желимо. Да смо живели по омоме што је било јуче, ко зна где би смо били сутра.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA