Alarm u Ajaksu zbog korona virusa: Trojica Ten Hagovih asistenata u karantinu

Klub je preduzeo prevetnivne mere kako bi se utvrdilo da li su Poulsen i još dvojica članova stručnog štaba zaraženi visuom

  • 0
Dušan Tadić

Foto: Guliver/ Catherine Ivill/Getty Images

Fudbalski klub Ajaks poslao je trojicu članova stručnog štaba kućama zbog sumnje da bi mogli biti zaraženi korona virusom, jer su, kako je utvrđeno, nedavno boravili u društvu osobe za koju se ispostavilo da je zaražena ovim virusom.

U pitanju su pomoćni trener Kristijan Polusen, kondicioni trener Alesandro Šonmejker i fizioterapeut čije ime nisu naveli holandski mediji. Oni će narednih dana biti u kućnom karantinu i pratiti stanje, pa ukoliko ne bude simptoma tipičnih za ovaj virus, vratiće se svakodnevnim obavezama.

- Tačno je da su trojica naših zaposlenih kod kuće iz preventivnih razloga - rekao je medijima portparol Ajaksa Miel Brinkhuis.

Klupski doktor je, prenose mediji u Holandiji, svoj trojici savetovao da mere temepraturu na nekoliko sati, a u slučaju groznice biće im urađen test na korona virus.

- Nemaju nikakve zamerke, ne žale se, sve je u najboljem redu zasad. Ako tako ostane četvrtka mogu se vratiti na posao - dodao je PR kluba.

Prema informacijama koje raspolažu Holanđani, šanse da je neko od pomenute trojice zaražen, su male, jer je zaražena osoba sa rođendana na kojoj su bili i članovi stručnog štaba Ajaksa, tek dan nakon tog slavlja obolela.

U svakom slučaj, u Ajaksu nisu želeli ništa da prepuštaju slučaju pa su preduzeli preventivne mere u sluačaju pomenute trojice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA