≫ 

Spektakl na Banjici! Sedam golova, Kaluđerović "podebljao" rekord, TSC odneo "plen" sa igračem manje

Ovakve utakmice vraćaju navijače na stadion

  • 0
VLADIMIR SILADJI Foto: MN Press

Fudbaleri TSC-a iz Bačke Topole "do vrha" su napunili mrežu Rada na Banjici, i to sa igračem manje, u pobedi rezultatom 4:3, kojom se tim Zoltana Saboa učvrstio na četvrtoj poziciji iza "velike trojke" Zvezde, Partizana i Vojvodine.

Bilo je drame napretek u Crnotravskoj ulici, svega onoga što fudbal čini opijumom za mase: goleade, preokreta, kartona, uzbuđenja i triler završnice iz koje su gosti izašli kao pobednici protiv "davljenika".

Dvostruki strelac za "Građevinare" bio je najbolji strelac u istoriji Superlige Andrija Kaluđerović. Prvim pogotkom iz penala doveo je dvoj tim do vođstva u ranoj fazi utakmice, a drugim, datim u 89. minutu, "zakuvao" je finiš meča u kojem su gosti grčevito branili minimalno vođstvo sa desetoricom na terenu.

Gosti su igrali bez isključenog Antonića gotovo sat vremena, ovaj je isključen u 27. minutu (drugi žuti), samo minut pošto je Bačka Topola kompletirala dvominutni "blickrig" preokret u režiji Zeca (25) i Lukića (26).

I sa igračem manje TSC je potvrdio kvalitet, treći gol stigao je u smiraj poluvremena preko sjajnog Silađija, a četvrti u nastavku preko iskusnog Tumbasevića - za 4:1.

Ipak, ubedljivo vođstvo nije dugo bilo na snazi, u 70. je Busnić pogodio za 2:4, a onda je Kaluđerović, rekosmo, minut pre kraja učinio završnicu poptuno neizvesnom, no TSC se odbranio i sačuvao kapital.

Vredi reći i to da su se Lukić i Silađi, svaki sa po 12 golova, sada probili blizu vrha liste strelaca gde kaskaju za Benom za gol, i nema sumnje da nas čeka paklena završnica u borbi za superligaškog "kralja strelaca".

Superliga, 25. kolo

Petak

Čukarički - Spartak 4:1

(Birmančević 20, Tedić 32, Docić 37, Šapić 71 - Denković 66)

Subota

Mačva - Crvena zvezda 0:3

(Ben 19, 32, Babić 37)

Napredak - Proleter 0:0

Rad - TSC 3:4

(Kaluđerović 4.p, 89, Busnić 70 - Zec 25, Lukić 26, Silađi 45+4, Tumbasević 69)

Radnik - Javor 2:0

(Pavlov 27, Mitošević 80)

Vojvodina - Mladost 2:1

(Čović 66, Zečević 76.ag - Šatara 82)

Partizan - Radnički Niš 20:00

Nedelja

Inđija - Voždovac 14:00

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA