Nemci prekidaju Bundes i Cvajtu? Bajern neće poklonjenu titulu, lige se proširuju na 20 klubova?

Sve će biti poznato na sastanku u ponedeljak

  • 8
Robert Levandovski Foto: Marko Jovanović

Ponedeljak bi mogao da bude dan "D" za ovogodišnje izdanje Budnes lige i Cvajte, jer bi sastanak zbog situacije oko korona virusa trebalo da održi 36 klubova prve i druge lige.

Tamošnji "Bild" piše da Udruženje profesionalnih klubova (DFL) i Fudbalski savez Nemačke (DFB) razmatraju mogućnost da se šampionati završe i da trenutna situacija na tabeli bude konačna.

Međutim, čelnici Bajerna su se već javili i istakli da im ne treba poklonjena titula u slučaju da šampionat ne buide mogao da se održi, a podsetimo da je Bavarska donela uredbu da se svi mečevi tamo igraju bez publike do 16. aprila.

Možda šampion ne bi bio niko, ali bi morao da se zna redosled ekipa koji će ići u Ligu šampiona i Ligu Evrope. Što se tiče ispadanja, niko ne bi išao u niži rang, dok bi se Bundes liga i Cvajta proširili na 20 mesta kako niko ne bi bio oštećen.

To znači da bi dva prvoplasirana tima iz Cvajte (trenutno Arminija i Štutgart) išli u viši rang, ako i dve ekipe iz treće lige direktno u Cvajtu.

Podsetimo, nešto slično je urađeo što se tiče hokejaške lige u Nemačkoj. Niko nije šampion, ali se zna ko će u Evropu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Argos

    11. mart 2020 | 18:38

    Pustajte Partizan videcete kako se osvajaju titule a ni da igraju,navikli su,ugledajte se grobarcici sta je klub a ne ko vas trazi titulu u kosarci a nije jos zavrseno sam zato sto je trenutno na prvom mestu,o fudbalu da ne pricamo vec imate poklonjene od Zvezde i Vardara.jadan mali klub zvani mali Partizancic!!!!

  • Tukac

    11. mart 2020 | 18:12

    Neki u Bg oće

  • +++BG

    11. mart 2020 | 19:27

    STO JE DZABE I GROBARIMA JE DRAGO!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA