≫ 

Nemački Aspirin umirio Ajbroks i Stivena Džerarda, Zvezdin dželat sačuvao nadu Olimpijakosu!

Šahtjor kao nekada pokorio Volfzburg u gostima - 2:1

  • 1
Leverkuzen Čarls Arangiz Foto: Tanjug/AP

Dobre i zanimljive tri utakmice odigrane su u terminu od 21 sat, ali je jedino publika u Glazgovu na drevnom Ajbroksu imala privilegiju da uživa u čarima Lige Evrope zbog ozloglašenog korona virusa. Nosili su sjajni i bučni navijači Policajaca tim Stivena Džerarda, ali je posle prvog meča Bajer iz Leverkuzena bliži prolasku u četvrtfinale posle trijumfa od 3:1.

Glupost štopera Edmundsona iz 37. minuta kada je postavio ruku gde ne treba i skrivio penal, pokvarila je planove domaćinu, nakon što je Kai Haverc sa bele tačke kaznio tu grešku. Videlo se da je tim Petera Boša koji igra sjajno u Bundesligi, objektivno jači, ali Rendžers je pokušavao nešto na krilima svojih navijača.

Čileanac Arangiz uvećao je prednost u 67. minutu i učinilo se da je sve gotovo, ali se na drugoj strani štoper Edmunsdon iskupio posle kornera i smanjio na 1:2. Proključao je Glazgov ut im trenucima, ali nije bilo snage za poptuni povratak u meč. Bajer, jedan od favorita za osvajajnje Lige Evrope stigao je u 88. minutu i do trećeg gola i ubedljivog trijumfa od 3:1.

Glazgov Rendžers Kerem Demirbaj Foto: Tanjug/AP

Zanimljiv meč je odigran i u Pireju gde je Olimpijakos vrlo rano ostao sa igračem manje protiv Vulverhemptona zbog isklučenja defanzivca Semeda u 29. minutu. Ipak, domaćini su stigli prvi do vođstva, a strelac je bio Marokanac Jusuf El Arabi početkom drugog poluvremena posle greške odbrane Vukova.

Ipak, brojčano jači Englezi uspeli su da u tišini Karaiskakisa stignu do izjednačenja posle lukavog udarca Portugalca Neta u 66. minutu, pa nose bolji rezultat na revanš. Naravno, to ne znači da je premijerligaš već prošao u četvrtfinale jer je i Arsneal odneo 1:0 iz Pireja pre nekoliko nedelja na revanš, pa na kraju ispao iz Lige Evrope.

El Arabi Jusuf El Arabi Foto: Tanjug/AP

Na kraju se vrednom trijumfu radovao i Šahtjor iz Donjecka. Nekadašnji osvajač Lige Evrope savladao je kao gost Volfzburg sa 2:1 u čudnom meču koji će ući u anale ovog takmičenja. Naime, prvi put u istoriji Lige Evrope obe ekipe su promašile po penal na jednoj utakmici, a u dobrom i sadržajnom meču Ukrajinci su na kraju imali više sreće.

Sve golove sa večerašnjih utakmica pogledajte u našem blogu uživo koji se nalazi ispod rezultata.

LIGA EVROPE, 1/8 FINALA, PRVI MEČEVI

Bašakšehir - Kopenhagen 1:0

/Višća 89. penal/

Ajntraht Frankfurt - Bazel 0:3

/Kampo 27, Bua 73, Fraj 85/

LASK Linc - Mančester junajted 0:5

/Igalo 28, Džejms 58, Mata 82, Grinvud 90+1, Pereira 90+3/

Olimpijakos - Vulverhempton 1:1

/El Arabi 54 - Neto 66/

Rendžers - Leverkuzen 1:3

/Edmundson 75 - Haverc 37. penal, Arangiz 67, Bejli 88/

Volfzburg - Šahtjor 1:2

/Bruks 48 - Moraeš 17, Antonio 73/

Odloženo:

Inter - Hetafe

Sevilja - Roma

TOK VEČERAŠNJIH UTAKMICA

KRAJ UTAKMICA U GLAZGOVU, ATINI I VOLFZBURGU!

88. minut - GOOOL u Glazgovu. Sve je gotovo na Ajbroksu, a tačku je stavio Leon Bejli.

75. minut - GOOOL u Glazgovu, Rendžers smanjio na 2:1. Proklučao je Ajbroks posle pogpotka štopera Edmundsona koji se iskupio za kiks kod vodećeg gola gostiju.

73. minut - GOOOL u Volfzburgu, opet vodi Šahtjor. Strelac je levi bek Markos Antonio.

67. minut - GOOOL za Bajer Leverkuzen, a strelac je Čarls Arangiz. Taman kad je Rendžers počeo ozbiljnije da preti Čileanac ih je umirio drugom pogpotkom na meču.

66. minut - GOOOL za Vulverhempton, sa igračem više gosti stižu do izjednačenja, a strelac je Pedro Neto posle prekida i lukavog udarca koji je prevario golmana Olimpijakosa.

54. minut - GOOOL za Olmpijakos. Sa igračem manje grčki velikan vodi protiv Vulvsa u Pireju, a strelac je Marokanac Jusuf El Arbi.

48. minut - GOOOL u Volfzburgu, strelac je Džon Bruks. Sjajna reakcija američkog štopera posle kornera i pogodak za izjednačenje. Zasluženo, Vukovi su motivisano ušli u nastavak. 

POČELA SU DRUGA POLUVREMENA U GLAZGOVU, ATINI I VOLFZBURGU!

Zanimljivo da je u Volfzburgu u prvih 45 minuta ispisana istorija Lige Evrope.

KRAJ PRVOG PLUVREMENA!

45+1. minut - Šta se dešava u Volfzburgu s penalima večeras, ni domaćini nisu dali gol. Njihov vodeći strelac Veghorst je izveo najstrožu kaznu u nadoknadi prvog poluvremena, ali je i on promašio. Obrukao se Holanđanin, zviznuo loptu na tribine.

37. minut - GOOOL za Bajer iz Leverkuzena, a strelac je Kai Haverc sa bele tačke. Pretohdno je lopta udarila u ruku štopera Glazgova Edmundsona, a sudija Marčinjak posle asistencije iz VAR sobe pokazao na 11 metara. Mlada zvezda nemačkog tima je rutinski realizovala penal.

29. minut - Prošlo je tek pola sata, a Olimpijakos je ostao sa desetoricom na terenu. Defanzivac Semedo je sapleo Adamu Traorea s leđa, a glavni sudija Turpan ga odmah poslao u svlačionicu.

22. minut - Mogao je Šahtjor i do 2:0, ali je golman Vukova Kastels odbranio penal Kovalenku. Prethodno je glavni arbitar ispravno dosudio najstrožu kaznu zbog igranja rukom Arnolda, ali Ukrajinci taj poklon nisu iskoristili.

17. minut - GOOOL u Volfzburgu, Šahtjor vodi kao gost sa 1:0, a strelac je Žunior Moraeš. 

POČELE SU UTAKMICE U GLAZGOVU, ATINI I VOLFZBURGU!

20.55 - Ostanite uz nas, uskoro pratimo i ostale mečeve večerašnjeg programa u Ligi Evrope koji se igraju od 21 sat.

ZAVRŠENE SU UTAKMICE U LINCU, FRANKFURTU I ISTANBULU!

90+3. minut - GOOOL u Lincu, čak 5:0 je za Mančester junajted koji je iskoristio priliku da demolira Austrijance a strelac je Andreas Pereira.

90+1. minut - GOOOL u Lincu, i to četvrti za Mančester junajted. Strelac je rezervista, mladi Mejson Grinvud.

89. minut - GOOOL u Istanbulu, Bašakšehir stiže do vođstva u 89. minutu, a strelac je Edin Višća sa bele tačke.

85. minut - GOOOL i u Frankfurtu. Bazel vodi sa velikih 3:0, a strelac je Fabijan Fraj posle još jedne ubitačne kontre.

82. minut - GOOOL u Lincu, Junajted postigao i treći. Huan Mata je pogodio na asistenciju Freda.

73. minut - GOOOL u Frankfurtu, Bazel vodi sa 2:0. Sjajna akcija švajcarskog tima koji je majstorski izigrao odbranu bundelsigaša, a rezervista Kevin Bua samo pet minuta od ulaska u igru matirao golmana Trapa.

58. minut - GOOOL u Lincu, Mančester junajted stiže do prednosti od 2:0. Strelac je Danijel Džejms posle asistencije Odiona Igaloa. Izgleda da se završava ovogodišnja lepa priča LASK-a.

POČELA SU DRUGA POLUVREMENA!

Posle prvih 45 minuta gosti vode na dve utakmice u Lincu i Frankfurtu, dok je bez pogodaka trenutno u Istanbulu gde Bašakšehir i Kopenhagen vode zanimljivu borbu.

ZAVRŠENA SU PRVA POLUVREMENA!

28. minut - GOOOL i u Lincu, gde Mančester junajted ima prednost! Strelac je sjajni Nigerijac Odion Igalo. Ponovo je novajlija iz Kine iskoristio priliku koju mu je ukazao Ole Gunar Solskjer, sjajno prebacio loptu sa noge na nogu i matirao domaćeg golmana sa nekih 15-ak metara. Lep gol.

27. minut - GOOOL u Frankfurtu, Bazel vodi sa 1:0! Strelac je vezista švajcarskog tima Samuele Kampo i to prelepog gola iz slobodnog udarca sa oko 25 metara. Majstorija "desetke" Bazela, za TV špice.

POČELE SU UTAKMICE!

18.50 - Stigli su i sastavi timova, a u ovom terminu od Srba na terenu ćemo gledati Filipa Kostića u dresu Ajntrahta protiv Bazela kao i Danijela Aleksića u timu Bašakšehira protiv Kopenhagena.

Ole Gunar Solskjer je odlučio da odmori Nemanju Matića (nalazi se na klupi) protiv LASK-a, dok je i Mijat Gaćinović na klupi za rezerve Ajntrahta u okršaju sa Švajcarcima.

18.30 - Iako se Evropa i svet bore intenzivno sa pandemijom korona virusa, Liga Evrope će se ipak igrati večeras i pored apela da se prekine takmičenje i odlože utakmice.

Neće se, istina igrati u potpunosti, jer su dve utakmice odložene (Inter - Hetafe i Sevilja - Roma), ali u dva termina nas očekuju po tri meča. Samo dve od ukupno šest utakmica igraće se pred publikom i to dueli Rendžers - Leverkuzen i Bašakšehir - Kopenhagen.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • E

    12. mart 2020 | 21:03

    Olimpijakos-kec, Leverkuzen-dvojka i Volfsburg 3+,ovo vam je besplatno noćas jer sam više nego raspoložen!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA