≫ 

Partizan u karantinu: Igrači čekaju testiranje na korona virus, Teleoptik je zaključan

Već je jasno da je ovo ozbiljan problem

  • 5

Trener Partizana Savo Milošević povukao je svoje igrače u karantin iz predostrožnosti od korona virusa od koga su već obolele i neke evropske fudbalske zvezde.

Superliga je jedna od retkih koja zbog korona virusa nije prekinula potpuno svoje takmičenje i odložila ga dok kriza sa ovom pandemijom ne prođe ili se ne "stiša".

U podne je stigla informacija da Engleska suspenduje Premijer ligu, Bundesliga je to učinila, Liga 1 takođe, Španija je jedno od žarišta, u Italiji je korona odvela u smrt nekoliko stotina ljudi.

- Nisam stručnjak, ali vidim da su na svetskom nivou preduzete ogromne mere zaštite i to mi govori da je problem ozbiljan i da će se u nekom momentu on preliti i na Srbiju. Kada će se to desiti, zaista je teško predvideti, ali moramo da imamo i tu činjenicu u vidu da i kod nas može da se desi da liga bude suspendovana ili prekinuta jer koliko vidim, to je neminovnost, samo je pitanje momenta - kaže Milošević na konferenciji za medije.

Njegovu ekipu u subotu očekuje duel sa Voždovcem na "Krovu" od 15 sati i 30 minuta, a Srbija je i jedna od zemalja koje su sve do sada dozvoljavale prisustvo publike na mečevima.

- Generalno već sada osećamo da ambijent nije najidealniji da bi se održavala sportska takmičenja. Ne mislim samo na fudbal, videli ste već da je u drugim sportovima sve suspendovano, tako da je teško fokusirati se na fudbal i sport kada ovakva jedna situacija utiče bukvalno na sve - dodaje Milošević.

O finansijskim posledicama po klub nije želeo da govori, jer će se one tek meriti kada kriza prođe.

Savo Milošević, Dejan Stanković Foto: Marko Jovanović

- Zaista ne mogu u ovom momentu o tim stvarima da pričam. To jeste jedan deo problema, pričamo samo o sportu, a mislim da će finansijske posledice po Evropu i po svet tek da se računaju. Tu je sport ili fudbal samo jedan segment. Imate države koje su potpuno blokirane, to traje nedeljama i finansijski gubitak je značajno veći. Posledice korone će tek da se osete i to kad kažem, ne mislim samo na fudbal.

Ono o čemu jeste pričao je činjenica da je svoje igrače povukao u karantin, a u ponedeljak će verovatno biti i testiranja u Partizanu.

- Imamo u najavi u ponedeljak nešto, ali ne mogu za sada da potvrdim to - kaže Milošević.

U Humskoj struka i uprava nisu razmišljali o tome da čitav prvi tim povuku na neko bezbednije mesto i drugu državu. Slično su radili neki kineski klubovi, odakle je i krenula da se širi zaraza, ali ostali se uglavnom povlače u izolaciju.

TAKUMA ASANO Foto: MN Press

- Nismo o tome razmišljali, pa ne vidim da bilo ko u Evropi i svetu razmišlja na taj način. Ono što smo uradili je da smo svim stranim licima zabranili ulaz na Teleoptik još pre četiri dana tako je na nivou kluba doneta odluka, a ja sam odlučio da od juče (četvrtak) ostavim ekipu u karantinu i da ih koliko-toliko izolujemo za predstojeću utakmicu. Sigurno će te mere ići u još restriktivnije u narednim danima u zavisnosti i od naše države i njenih mera. Situacija je takva da bi i ovde moglo da eskalira pa moramo i mi u korak sa onim što se preduzima na državnom nivou - priča strateg crno-belih.

Prioritet je, kako kaže, zdravlje, jer bez njega sve ostalo biva besmisleno.

- To su stvari o kojima nisam detaljno razmišljao, a ni mi u klubu i vezani su u ovoj situaciji za sport. Moramo prvo da uzmemo u obzir zdravlje, ovo postaje ozbiljan problem i razmišljati u takvim okolnostima o takmičarskom delu postaje besmisleno.

Savo Milošević Foto: Nikola Tomić

- Kako ćemo ekipu na okupu i takmičarski, mislim da se neke stvari po meni podrazumevaju, a to je da su oni profesionalci, da ovde zarađuju platu i da li će igrati utakmice ili trenirati, nebitno je, to su njihove obaveze. Ali mislim da je to najmanji problem. Ako ovo eskalira, a na svetskom nivou pričamo o pandemiji, onda fudbal i sport tu postaju sekundarna stvar - objasnio je Milošević.

On smatra da nema velike razlike da li se utakmice igraju sa publikom ili bez nje kada je reč o opasnosti i veruje da će nadležne službe u Vladi preduzeti prave korake koje će slediti i Superliga i klubovi.

- Možda nije momenat da se nasmejemo, ali nema drastične razlike sa publikom ili bez. Nema, suštinski. Opet se vraćam na to da te dve države (Srbija i Turska) zvanično nemaju veliki problem sa koronom, ali ne znači da neće doći. Evidentno je da, ako je svuda u okruženju, pitanje je kada će da eskalira i u Srbiji.

Savo Milošević Foto: Marko Jovanović

- Tako da, pitanje je momenta, zaista. Svi drugi su igrali do određenog momenta, dok broj obolelih nije došao do alarmantne cifre. Pretpostavljam da je takav slučaj i ovde. Mi smo iz nekog razloga poslednji na toj skali sa brojem obolelih i u skladu sa tim država odlučuje i donosi određene korake - istakao je Milošević.

Video: Savo Milošević o korona virusu

(M.LJ / Z.I)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rola 54

    13. mart 2020 | 15:54

    Ovi musavi hrvati mogu komotno da odu na odmor jedno 5-6 godina 🙈🇭🇷🐀.I zemunicu neka zaljucaju jer nema zasta da treniraju kada su jednostavno GUBITNICKI TIM 🔒🔒🔒🔒🔒.442 do Zagreba

  • Mile basket

    13. mart 2020 | 16:27

    Po kom kriterijumu se oni testiraju,koja je bre ovo zajebancija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA