≫ 

Ko će predstavljati Srbiju na sastanku UEFA pošto su Kokeza i Pantelić zaraženi korona virusom?

Video sastanak o budućnosti fudbala biće održan u utorak

  • 2
Slaviša Kokeza, Marko Pantelić, Zvezdan Terzić, Nenad Bjeković

Foto: MN Press

UEFA je sazvala video-sastanak na kojem će se raspravljati o budućnosti fudbala povodom situacije sa korona virusom. Odbijala je uporno UEFA da donese odluku o odlaganju mečeva, neki su se igrali uprkos tome što ima zaraženih u nekoliko ekipa, a uporni su bili i u tome da nema brige kada je u pitanju odlaganje Evropskog prvenstva.

Međutim, kako je "vrag odneo šalu" i nakon što su i pojedini predstavnici 55 federacija UEFA zaraženi, poput Slaviše Kokeze, prvog čoveka srpskog fudbala i njegovog zamenika Marka Pantelića, UEFA će morati da donese važne odluke koje bi mogle da odrede sudbinu fudbala u budućnosti.

Pošto Srbiju ne mogu da predstavljaju ni Slaviša Kokeza, koji je na infektivnoj klinici u Beogradu, ni Marko Pantelić, koji je njegov zamenik i koji takođe ima korona virus i nalazi se u kućnom karantinu, predstavnik našeg saveza biće Jovan Šurbatović, generalni sekretar FSS.

Šurbatović je takođe bio sa Kokezom i Pantelićem na 44. kongresu UEFA u Amsterdamu, kada je već Kokeza u sebi imao virus, koji je prethodno dobio u Milanu.

Slaviša Kokeza, Marko Pantelić, Jovan Šurbatović

Marko Pantelić, Slaviša Kokeza i Jovan Šurbatović na Kongresu UEFA u Amsterdamu; Foto: FSS

Međutim, Šurbatović se oseća dobro, ne oseća simptome i u odsustvu Kokeze i Pantelića, biće predstavnik Srbije na vanrednoj video konferenciji na kojoj će se doneti odluke o tome da li će se nastavljati nacionalna prvenstva, kako će biti proglašavani šampioni ako je to slučaj, ako se budu nastavljali, kako će to izgledati, da li će se odlagati EURO za nekoliko meseci, pola godine ili možda za godinu dana.

Pred fudbalom je u utorak "Dan D", a i glas Jovana Šurbatovića imaće veliku vrednost.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA