Stanje u Valensiji je sve gore: Trećina čitavog kluba zaražena korona virusom

Tu su uključeni i treneri i igrači i pomoćno osoblje, svi koji su išli u Italiju 19. februara

  • 0
FC Atalanta - Valencia, FK Atlanta Valensija Foto: Tanjug/AP

Fudbalski klub Valensija potvrdio je da je 35 odsto delegacije kluba označeno kao pozitivno na korona virus posle odlaska u Milano prošlog meseca.

Slepi miševi su za vikend potvrdili pet slučajeva u svojim redovima, uključujući tri igrača (Ezekijel Garaj, Elijakvim Mangala i Hoze Gaja) i dvojicu članova stručnog štaba, a sada ih ima više, mada ne preciziraju koliko tačno.

Klub navodi da se oni koji su otkriveni sa korona virusom kod kuće i da se oporavljaju u samoizolaciji. Niko od "pozitivnih" ne pokazuje simptome virusnog oboljenja poput visoke temperature.

Da podsetimo, Valensija je prošlog meseca bila u Milanu zbog utakmice prvog kola osmine finala Lige šampiona protiv Atalante.

Već u tom trenutku je Lombardija bila pogođena virusom, ali se nije pretpostavljalo koliko je to slučaj i sa prestonicom mode.

Sada je već opštepoznato koliko je ova zemlja propatila zbog korone jer je oko 1800 ljudi preminulo od posledica koje on izaziva, a broj obolelih raste.

Španija je takođe jedno od žarišta, ali je broj preminulih u njoj značajno manji.

Video: Borjan sa maskom na licu poslao poruku protiv nevidljivog protivnika: Moramo da budemo jaki

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA