≫ 

Odlaganje Evropskog prvenstva će mnogo da nas košta: Prva reakcija Čeferina posle odluke UEFA

- Postaraćemo se da se potresi ne osete - obećao je Slovenac

  • 2
100 godina Fudbalskog saveza Srbije Aleksandar Čeferin Foto: FSS

I UEFA je konačno ozvaničila odluke koje su ovog popodneva donesene u Nionu, a najvažnija je da se Evropsko prvenstvo 2020. godine pomera za sledeće leto kako bi sve lige mogle da se završe tokom leta, a nakon prinudne pauze zbog epidemije korona virusa koja je zavladala u svetu.

Prvi čovek evropskog fudbala Aleksandar Čeferin poručio je i da će o narednim koracima, odnosno terminima i formatu završnice Lige šampiona i Lige Evrope odlučiti specijalno angažovani organi, mada su pojedini mediji već objavili kada će takmičenja biti privedena kraju.

- Zdravlje navijača, stručnih štabova i igrača mora da bude naš prioritet i u tom duhu UEFA je donela seriju odluka kako bi se takmičenja u nacionalnim ligama privela kraju na najbezbedniji način. Ponosan sam na moje kolege iz ostatka Evrope. Važno je što je postojao iskreni duh saradnje i što su svi prepoznali potrebu da se žrtvuju zarad najboljeg rezultata - ocenio je Čeferin.

Slovenac je otkrio i da će odlaganje Evropskog prvenstva biti veliki trošak za UEFA.

- Pomeranje Evropskog prvenstva će mnogo koštati UEFA, ali ćemo se postarati da se posledice tog potresa ne osete. Pri donošenju ove odluke vodili smo se principom da je svrha važnija od profita ovoga puta i verujemo da će odluka koju smo doneli biti dobra u celini za evropski fudbal - zaključio je Čeferin.

Video: Dani u kojima korona virus nezabeleženo utiče na sport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mane

    17. mart 2020 | 16:29

    E baš mi je žao.

  • Party Zanovac

    17. mart 2020 | 16:23

    Nece vas kostati nista. Svi fudbalski klubovi se i ovako i onako izdrzavaju od kladionica i namestaljki, posebno u TOP5 ligama! Dvadeset, trideset namestaljki i dovidjenja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA