≫ 

Postoji 7 različitih scenarija za fudbal: Predstavnik Srbije otkriva detalje sa UEFA sastanka

UEFA je odlučila da se Evropsko prvenstvo pomeri, ali je donela i druge odluke, koje zavise od razvoja situacije sa epidemijom

  • 0
UEFA, Liga nacija Foto: AP/Tanjug

UEFA je donela odluku da EURO pomeri za 2021, kao i da se fudbalske lige širom Evrope nastave posle pauze zbog korona virusa. Finale Lige šampiona i Lige Evrope takođe je pomereno za mesec dana, ali sve to zavisi od razvoja situacije sa epidemijom korona virusa.

Ispred Fudbalskog saveza Srbije, u diskusiji preko video-konferencije sa čelnicima UEFA i ostalih nacionalnih asocijacija učestvovao je generalni sekretar naše organizacije Jovan Šurbatović, koji je predstavljao FSS u odsustvu Slaviše Kokeze i Marka Pantelića koji imaju korona virus.

On je otkrio da postoji 7 različitih scenarija u zavisnosti od razvoja situacije sa korona virusom, koja je neizvesna.

- Sastanak je protekao u otvorenoj i konstruktivnoj atmosferi. Svi smo pohvalili rešenost UEFA da sasluša stav predstavnika svih nacionalnih asocijacija i da tek posle toga donese konačnu odluku. I dalje postoji sedam različitih scenarija u zavisnosti od razvoja situacije sa koronavirusom, ali svi smo izrazili nadu da će pandemija uskoro biti završena i da će se lopta ponovo zakotrljati širom sveta - rekao je Šurbatović za sajt FSS.

On je rekao i da je predsednik UEFA Aleksander Čeferin posebno pozdravio Slavišu Kokezu i predsednika FS Švajcarske Dominika Blana, koji su zaraženi korona virusom.

- Predsednik Čeferin je posebno pozdravio čelnika našeg Saveza Slavišu Kokezu, a svi učesnici konferencije su njemu i predsedniku Fudbalskog saveza Švajcarske Dominiku Blanu poželeli što brži oporavak - rekao je Šurbatović.

Slaviša Kokeza, Marko Pantelić, Jovan Šurbatović Jovan Šurbatović u društvu Slaviše Kokeze i Marka Pantelića; Foto: FSS

On je istakao da pomeranje kalendara automatski znači i otkazivanje prijateljskom utakmicom protiv Rusije, koja je zakazana za 6. jun i da će se naći novi termin.

- Pomeranje kalendara automatski znači da se otkazuje prijateljska utakmica sa Rusijom, planirana za 6. jun ove godine. Mi sa Rusima imamo čvrst ugovor i sasvim je izvesno da ćemo tu utakmicu odigrati u nekom drugom terminu - pojasnio je generalni sekretar FSS.

On je za kraj apelovao na sve da prate instrukcije Vlade RS i čelnika UEFA, kako bi se situacija sa korona virusom što pre dovela u normalu.

- Sada je najvažnije da svi zajedno pratimo dalje instrukcije naše Vlade i čelnika UEFA i da pomognemo da se situacija sa koronavirusom dovede u normalu. Na kraju krajeva, da se steknu uslovi i za tu baraž utakmicu sa Norveškom koja je, prema novom kalendaru, zakazana za junski termin ove godine - izjavio je Jovan Šurbatović za sajt FSS.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA