≫ 

Zvanično! Luka Jović zbog Sofije može u zatvor: Evo kakva kazna ga čeka zbog kršenja karantina

Nesmotren potez može skupo da košta fudbalera Reala

  • 79
Luka Jović, Sofija Milošević Foto: Shutterstock, A. Nalbantjan, Tanjug/AP

Luka Jović je napravio opšti haos i prekršio je obavezu da bude u karantinu, kako bi bio na rođendanu svoje devojke Sofije Milošević i protiv njega je sada podneta krivična prijava u Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu.

Jović je ovim potezom ugrozio živote mnogih, zarad ličnih interesa i pobuda, a na nesmotren potez fudbalera reagovala je oštro i premijerka, koja ga nije imenovala, ali je naglasila neodgovorno ponašanje pojedinig igrača koji su došli iz inostranstva.

- Videli ste svi i primere naših fudbalera koji dolaze iz inostranstva, gde imaju milionske ugovore, koji dolaze ovde i nisu u samoizolaciji i to je posebno nešto sa čim će se suočavati naši nadležni organi - rekla je u sredu premijerka Brnabić, a vrlo brzo se saznalo da je mislila na Jovića i Ninkovića.

Ispostavilo se kasnije da je drugi fudbaler na koga je mislila Ana Brnabić, Nikola Džigi Ninković, čiji je otac za Telegraf priznao da je policija bila u stanu fudbalera, ali da on nije dobio nikakvo obavezujuće uputstvo o samoizolaciji posle dolaska iz Italije.

Očevi Jovića i Ninkovića istakli su da su obojica zdravi, Jović je navodno uradio test na korona virus u Real Madridu odmah nakon saznanja da je košarkaš ovog kluba Trej Tompkins bio pozitivan. Ninković nije radio test, ali prema rečima njegovog oca, zdrav je i nema nikakve simptome, pa i kada je otišao na testiranje, odbili su da mu urade test jer nije imao nikakve simptome.

Pogledajte najseksi fotke Sofije Milošević, zbog koje je Luka rizikovao i zatvor.

Za sada je poznato da je protiv Jovića podneta krivična prijava i njegovim slučajem će se pozabaviti sud. Ovu informaciju zvanično je potvrdilo Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu odakle ističu da neće praviti razliku između građana, bez obzira na to čime se bave.

- Tužilaštvo neće praviti razliku između građaja bez obzira na posao kojim se bave - napominju u tužilaštvu za Tanjug.

Jović je napravio krivično delo 248 Krivičnog zakona, odnosno nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije. Prema članu ovog zakona, propisana kazna je novčana, ili zavor do tri godine.

1195466101 Luka Jović se našao u ozbiljnom problemu; Foto: Guliver / Denis Doyle/Getty Images

Ukoliko bi se ispostavilo da su Jović i Ninković bili pozitivni, bili bi strogo procesuirani, a u tom slučaju im preti i ozbiljnija zatvorska kazna.

Pogledajte i kako glasi propis u slučaju da neko od zaraženih koji mora da bude u samoizolaciji prekrši obavezan karantin i zarazi drugu osobu:

- Kazna od jedne do osam godina zatvora ako osoba u samoizolaciji zarazi nekog. Kazna zatvora je veća ako zaražena osoba premine, u tom slučaju onaj ko nije poštovao samoizolaciju može da dobije od dve do 12 godina zatvora.

Ukoliko Jović i Ninković, nakon što im je izrečena kazna, ponovo prekrše karantin, preti im odlazak u neki od centara koji je obebzedila Vlada Srbije.

Video: Premijerka kritikovala fudbalere povratnike: Niste u izolaciji, biće posla za istražne organe!

- Za povratnike koji prekrše meru samoizolacije, Vlada, odnosno Ministarstvo pravde, preko Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, obezbedila tri posebna objekta u Vršcu, Požarevcu i Pirotu, koji će služiti za smeštaj tih lica do daljeg.

- Ako u kontroli vidimo da su prekršili samoizolaciju, biće upućeni u karantin. Dodatno, ako takvo lice, koje je prekršilo zabranu kretanja, zarazi druga lica i teško im naruši zdravlje, po Krivičnom zakonu može mu se izreći kazna od jedne do osam godina zatvora. Ako usled kršenja zabrane, zarazi drugo lice i uzrokuju smrt, kazna je od dve do 12 godina - navela je premijerka Ana Brnabić nedavno.

Podsetimo, Luka Jović je prošlog leta prešao u Real u transferu vrednom 60 miliona evra. Prema pisanju španskih medija, Luka ima jedan od najvećih ugovora na Bernabeu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slavko

    19. mart 2020 | 13:57

    Zato što je javna ličnost i daje loš primer drugim mladim ljudima kazna treba da bude duplo veća i da se javno objavi.

  • Pera

    19. mart 2020 | 13:52

    Decko je glup za medalju.

  • 534

    19. mart 2020 | 13:22

    Koga briga šta je ko radio negde. Rečeno je sedi kući. To na srpskom znači SEDI KUĆI. Koji deo nije razumeo?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA