≫ 

Poništavaj sezonu, životi su u pitanju: Legenda Junajteda kaže da Liverpulu ne treba dati titulu

Nekadašnji engleski reprezentativac ne vidi kako sezona može da bude nastavljena

  • 13
Fudbal atletiko Liverpul Jirgen Klop će biti besan Foto: Tanjug/AP

Nekadašnji proslavljeni engleski reprezentativac Rio Ferdinand kaže da sezona u Premijer ligi treba da bude poništena čak i ako to znači da Liverpul neće dobiti šampionsku titulu koju čeka punih 30 godina.

Epidemija korona virusa suspendovala je fudbal i u Engleskoj barem do 30. aprila, ali je Premijer liga najavila da će produžiti sezonu do leta kako bi je privela kraju.

Međutim, usled činjenice da korona virus ne pokazuje znake popuštanja u skorije vreme, postoji realna bojazan da bi moglo da prođe i nekoliko meseci dok se lopta ponovo zakotrlja na engleskim stadionima.

Javnost je podeljena na dve strane, jedni misle da Liverpul mora da bude proglašen šampionom čak i ako se sezona ne nastavi zbog prednosti od 25 bodova u odnosu na Mančester Siti, dok oni među kojima je i Ferdinand kažu da fudbal više nije bitan.

- Mislim da Premijer liga mora da bude poništena. Samo je poništite. Znam da će mnogi fanovi Liverpula reći "O ne, to kažeš jer si igrao za Mančester Junajted", ali nije to u pitanju. Stvar je u tome da ne vidim kako sezona može da se nastavi u skorije vreme posebno u trenutku kada je zdravlje ljudi ugroženo. Prosta stvar - napisao je Ferdinand na Instagramu.

Premijer liga razmatra i opciju da ostatak utakmica (92) bude odigran iza zatvorenih vrata, bez publike, ali Ferdinand tvrdi da se to neće desiti jer postoji realna pretnja da se igrači i članovi stručnih štabova zaraze korona virusom.

- Sve te priče o utakmicama iza zatvorenih vrata, opet će tamo biti nekih ljudi, fudbalera. Zar i fudbaleri nisu deo društva? Neki od njih će se sigurno razboleti, pokupiti virus od nekog ko se nije izlečio i dobićem nove probleme. Nije realno - poručio je Rio Ferdinand.

Ton koji se fudbalerima i navijačima Liverpula neće dopasti.

Video: Đurđić iz Kine: Srbijo, pobedićemo koronu ako budemo disciplinovani kao oni

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maks

    23. mart 2020 | 20:58

    Nepostena odluka. Apsurdno bi bilo ponistiti sezonu. Da je razlika izmedju prve i druge ekipe bila do 6 bodova, ne bi bilo glupo ponistiti. Ovako... Tri sezone da su vezali, Liverpool niko ne bi stigao.

  • Zverko

    23. mart 2020 | 21:10

    Neposteno,niko ih nebi stigo do kraja sezone

  • Бане

    23. mart 2020 | 20:51

    Какав је то ас.био је ограничен док је играо али сад је дибидус...добар играч био због Видића...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA