≫ 

Matić nije zaboravio bombardovanje: Svaki Srbin treba da bude ponosan na njegove reči

Vezista Junajteda putem Instagrama poručio da bombardovanje nikada ne sme da se zaboravi, a mi vas podsećamo i na reči koje je u decembru za Telegraf izgovorio na ovu temu

  • 23
nemanja matić Foto: Tanjug/Ap

Nemanja Matić nije zaboravio na godišnjicu NATO bombardovanja Srbije! Kao i godinama unazad, otkako je aktivan na društvenim mrežama!

Vezista Mančester junajteda i reprezentacije Srbije je na svom Instagram nalogu podelio fotografiju naše razrušene zemlje iz marta 1999. godine, uz komentar da se "nikada ne zaboravi".

On nije, iako je za vreme bombardovanja bio klinac, a to je najbolje pokazao kada je svojevremeno odbio da nosi cvet maka na dresu Mančester junajteda upravo zbog NATO vojnika.

Tom prilikom se našao na velikom udaru engleske javnosti, a u ekskluzivnom intervjuu za Telegraf koji je u decembru dao u svom domu u Mančesteru, Matić je do detalja objasnio celu situaciju.

- Jesam se našao na udaru javnosti ovde, ali sam i objasnio. Izbacio sam javni tekst na Instagramu i objasnio sam o čemu se radi. Cvet sam nosio dok je bio samo za stradale i za sećanje na sve koji su učestvovali u Prvom svetskom ratu. Nakon toga su oni proglasili da se cvet nosi u čast njihovim vojnicima koji su bombardovali našu zemlju.

- Ja ne mislim da je ispravno da nosim cvet u čast nekoga ko je bombardovao mene. To je isto kao kada bih ja, ne daj Bože, ubio nekog čoveka, a onda od njegove porodice tražio da drže moju sliku pored kreveta. Njihovi vojnici su ubili puno naših civila, nedužnih ljudi... ljudi to treba da znaju. Tako da ne mislim da je ispravno da ja to nosim - rekao je Matić i dodao:

- U klubu nije bilo problema što se toga tiče. Ja sam klub lepo pitao zbog koga se nosi, oni su mi objasnili i ja sam rekao da neću. Razumeli su. Nisu pravili nikakav problem, samo su skinuli. U klubu znaju o čemu se radi. Mada mi javnost i mediji nisu to zaboravili. Mene to, iskreno, ne zanima. Mislim da sam ispravno postupio. Nosio bih cvet ako se oni nama izvinu za to što su nas bombardovali ti njihovi vojnici i da se ne nosi u čast njima. A ako se nosi u čast njima, ja to nikad neću uraditi. To je ispravno i smatram da svaki Srbin treba tako da postupi. Moramo držati do sebe.

Video: Nekad je bilo bombardovanje, sada korona: Veličković se posvetio deci, kaže da živi kao starac

(Telegraf.rs/M.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ђука

    24. mart 2020 | 13:39

    Браво момчино! На њега се треба угледати,Србин који поштује своје и никоме се не улизује. Многи Срби се понижавају и пљују по себи. Наклон до пода момчино!!! Камо среће да је више оваквих!!

  • Delije KiM

    24. mart 2020 | 12:58

    Kakav gospodin svaka cast Nemanja 🙏

  • vojislav

    24. mart 2020 | 12:50

    Svaka Cast Momak 💪💪💪

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA