≫ 

Ovo su najluđa mesta u svetu na kojima se igra fudbal

Čekajući da se lopta ponovo zakotrlja...

  • 0
Satdion Heningsver Foto: screenshot/youtube.com/TomYamThailand

Nemački portal "Sport" izdvojio je 30 neverovatnih terena na kojima se igra fudbal.

Ljubitelji magične igre čekaju dan kada će opet moći da gledaju fudbalsku utakmicu. Decenijama se mečevi igraju na različitim terenima - od krovova zgrada, do velelepnih stadiona koji podsećaju na svemirske brodove.

Stadion Silvestre Karioljo - Tenerife

Na Internetu se može videti veliki broj stadiona koji se nalaze pod nagibom. Arhitekte su za ispravljanje terena "iskoristili" zgradu, a na krovu se nalazi fudbalski stadion.

Borisov Arena - Belorusija

Neverovatno zdanje uprkos futurističkom dizajnu prima samo 13.000 gledalaca. Na njemu igra fudbalski klub BATE i reprezentacija Belorusije.

Stadion Čanglimitang - Butan

Napravljen je 1974. za krunisanje kralja Butana. Nalazi se na visini od 2.300 metara iznad nivoa mora i jedan je od najviših na svetu. Ovde igra nacionalna selekcija Butana.

Stadion Žanguito Maluseli - Brazil

Jedan je od prvih ekoloških stadiona na svetu. Sedišta su postavljena na travi i u njegovoj konstrukciji nema betona. Klupe su napravljene od drveta.

Ruftops - Tokio

U glavnom gradu Japana nema mnogo mesta za izgradnju novih fudbalskih terena, a ovaj je napravljen na krovu zgrade.

Stadion Alberto de Kordoba - Meksiko

Na stadionu dominira jedna velika tribina koja može da primi 32.ooo ljudi. Sedišta su postavljena tako da čine zanimljiv mural.

Igralište Batarija - Trogir, Hrvatska

U blizini mora nalazi se tvrđava Kamerlengo iz 15. veka. Sa nje se mogu pratiti utakmice, a na stadionu su postavljena 163 sedišta.

Janosovka stadion - Slovačka

Jedini stadion na svetu kroz koji prolazi železnička pruga.

Stadion centralne obale - Australija

Nalazi se na obodu nacionalnog parka u Brizbejnu. Okružen je palmama i prima 20.000 gledalaca.

Stadion Akron - Čile

Travnati nasip oko tribina čini da izgleda spektakularno. Dom je fudbalera Čivasa i ima 50.000 sedišta.

Šelov teren - Brazil

Teren je izgrađen u jednoj faveli u Riju. Ispod njega nalazi se 200 specijalno napravljenih pločica. Pune se kinetičkom energijom koja nastaje kretanjem igrača, da bi reflektori po zalasku sunca koristili struju sa terena. Otvorio ga je Pele 2014. godine.

Nacionalni stadion - Tajvan

Stadion koji ima oblik zmaja i prvi je na svetu koristio solarnu energiju. Solarni paneli pokrivaju čitav objekat i stvaraju najveći deo energije za njegovo snabdevanje. Prima 55.000 ljudi.

Plutajući stadion - Singapur

Pored plutajućeg stadiona u Singapuru nalazi se tribina koja može primiti oko 30.000 ljudi.

Heningsver teren - Norveška

Jedan od najlepših prizora kada je reč o fudbalskoj arhitekturi. Teren se nalazi u ribarskom selu Heningsver, a oko njega je netaknuta priroda.

Stadion Voždovca - Beograd, Srbija

Reč je o fudbalskom zdanju smeštenom na krovu tržnog centra. Dom je fudbalera Voždovca koji se takmiči u Super ligi Srbije.

Saporo dom - Japan

Napravljen je pred Svetsko prvenstvo u Japanu i Južnoj Koreji 2002. godine. U kupoli stadiona čuva se fudbalski teren i može se izbaciti van objekta, prema potrebi. Ovde igra fudbalski klub Hokaido iz Sapora.

Stadion Munsipal de Aveiro - Portugal

Sagrađen je za potrebe Evropskog prvenstva 2004. godine. Na stadionu sa šarenim tribinama odigran je triler susret između Češke i Holandije (3-2). Finale portugalskog Superkupa održava se ovde od 2009. godine.

Stadion Fransis di Đovani - Francuska

Sigurno je veliko uživanje posmatrati utakmicu iz dnevne sobe, ali ko zna koliko je na ovoj zgradi bilo razbijenih prozora.

Osaka stadion - Japan

Ovo više nije sportski objekat, jer je stadion pretvoren u naselje.

Stadion Pod Obzidjem - Slovenija

FK Portorož Piran igra u četvrtom rangu slovenačkog fudbala, ali se može pohvaliti jednom od najboljih lokacija za igranje fudbala u Evropi. Mnoge lopte su sigurno završile u moru.

Alfhajm stadion - Norveška

Stadion fudbalskog kruga Tromso nalazi se na oko 250 kilometara od Arktičkog kruga i jedno je od najčudnijih mesta za igranje fudbala.

Haza Bin Zajed stadion - Abu Dabi

Neverovatni stadion izgrađe je usred pustinje. Reč je o vrlo modernom sportskom objektu koji može da primi 25.000 navijača.

Gospin dolac - Hrvatska

Nalazi se pored Plavog jezera u Imotskom. BBC je maja 2017. godine proglasio stadion jednim od najlepših na planeti. Dom je fudbalera NK Imotski.

Petrovski - Rusija

Stadion u Sankt Petersburgu nalazi se na obali Finskog zaliva.

Olimpijski stadion - Montreal

Napravljen je za potrebe Olimpijskih igara 1976. godine. Iznad objekta se nalazi toranj visine 175 metara i veruje se da je reč o najdužem nagnutom tornju na svetu.

Sas-Fe - Švajcarska

Nalazi se u švajcarskim Alpima, blizu italijanske granice. Mesto je poznato po zimskim sportovima. Ovde je smešten fudbalski teren na visini od 1798 metara iznad nivoa mora.

Zamak Bamburg - Engleska

Trava je perfektna, a u pozadini se nalazi engleski zamak.

Stadion Brage - Portugal

Jedan je od najpoznatijih stadiona na svetu. Smešten je između stena, a otvoren pre početka Evropskog prvenstva 2004. godine.

Longeng stadion - Kina

Izgrađen je na veštčkom ostrvu i potpuno okružen vodom. Velelepno zdanje ima kapacitet od 60.334 gledalaca, piše Give me sport.

Pravougaoni stadion u Melburnu - Australija

Ovde se održavaju ragbi i fudbalske utakmice lokalnih klubova, a prima 30.000 gledalaca.

Eidi stadion - Farska Ostrva

Skoro svako selo na Farskim Ostrvima ima stadion, pa tako i Eidi. Ovaj se nalazi na samo nekoliko metara od Atlantskog okeana, što znači da je mnogo lopti završilo u vodi.

Video: Konačno smo i to dočekali: Niče novi stadion za ponos srpskog fudbala!

N.N.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA