≫ 

Sve se može kad se hoće: Dečak pronašao savršen način da trenira fudbal u izolaciji

Najmlađi najteže podnose karantin

  • 0
golman, trening Foto: screenshot/twitter.com/Sarah-Jayne Tobin

Deca su zbog korona virusa prinuđena da se razdvoje od svojih vršnjaka, pa se mnogi od njih danas bore sa gorkim osećajem samoće.

Mladi fudbaleri koji su bili aktivni do izolacije mogu nastaviti sa treninzima i pripremama za nastavak sezone, ukoliko imaju malo slobodnog prostora u dvorištu.

Svakom golmanu je potrebno mnogo vežbe kako bi stekao sigurnost i samopouzdanje prilikom intervencija. Trebalo bi brzo predvideti kretanje lopte, naročito posle odbitaka koji su neprijatni za čuvare mreže, piše SB Nation.

Usamljeni golman pokušava da posle šuta lopte ka ogradi, paradom spreči njen ulazak u gol. Neravnine na ogradi stvaraju dodatne poteškoće, jer je teško predvideti kako će se lopta odbiti.

Svaka parada i uspešna odbrana povećava njegovo samopouzdanje i pomaže mu da prebrodi neprijatan period koji je nastao posle uvođenja izolacije.

Uzgred, dečak je nedavno otkrio svoj golmanski talenat. Jedan od udaraca je bilo nemoguće odbraniti, pa je ovaj metod idealan za vežbanje šuta i golmanskih veština.

Kada se život vrati u normalu, ovaj dečak biće spreman da stane između stativa i postane standardni član svoje ekipe.

Video: Ivana Španović trenira sa dečkom u izolaciji

N.N.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA