≫ 

Ronaldinjo, Ronaldo, Kaka: Najskuplji tim 2007. izgleda "čudovišno" i u poređenju sa najboljim danas

U tom iz 2007. dominirao je Ronaldinjo koji je koštao 80 miliona evra, ali je pitanje da li bi današnje skupe zvezde izašle na kraj sa onim od pre deceniju i nešto

  • 2
Ronaldinjo i Mesi Foto: screenshot/youtube.com/FC Barcelona

Specijalizovani sajt koji se bavi vrednošću fudbalera i timova Transfermarkt podsetio nas je usred krize sa koronom najskupljeg tima iz 2007. godine i neka od imena koja su bila njegov deo i danas žare i pale fudbalskim terenima.

Mi smo odlučili da taj tim uporedimo sa današnjim idealnim timom (dakle ne najskupljim, jer su cene otišle bestraga) i pitamo vas koji bi pobedio.

Bufon, Pujol, Pepe, Džon Teri vredeli su tada otprilike kao danas jedan Džejdon Sančo, a manje od jednog Rahima Sterlinga, Harija Kejna, Sadija Manea, Salaha, Mesija, De Brujnea, Embapea ili Nejmara.

Ako bismo van rekli da je čak 18 najskupljih igrača danas vredno najmanje 100 miliona evra, tek se tu vidi koliko je stvari bilo drugačije pre 13 godina.

Na primer, danas sam Virdžil Van Dajk vredi tačno 100 miliona. Prva pobrojana četvorica su činila odbranu tima koji je igrao u formaciji 3-5-2, prosto jer je i na sredini bilo previše kvaliteta.

Setimo se, godinu ranije je Fabio Kanavaro osvojio Zlatnu loptu, a nije bio na spisku najskupljih u to vreme.

Okosnicu sredine terena tog tima iz 2007. činili su Englezi i Južnoamerikanci. Stiven Džerard i Frenk Lampard pozadi, ofanzivnije je bila brazilsko-argentinska magija.

Rikardo Kaka u sredini, Ronaldinjo po levom krilu i Leo Mesi po desnom, da bi napad činio ubitačan tandem Ševčenko i Anri.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
WHAT A TEAM!🔥 Who is your favorite? ———————————————————— #arsenal #acmilan #chelsea #fcbarcelona #liverpoolfc #realmadrid #juventusОбјава коју дели Transfermarkt (@transfermarkt_official) дана

Uporedimo to sa današnjim idealnim timom. Alison Beker je zaista sjajan golman i jedan od razloga zašto je Liverpul otišao korak dalje u finalu i osvojio trofej Lige šampiona prošle godine.

U odbrani su Trent Aleksander-Arnold, Matijs De Liht, Virdžil Van Dajk i Endi Robertson. Sredinu čine Frenki De Jong, Kevin De Brujne, Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo, dok su u napadu Robert Levandovski i Sadio Mane.

Predominantna je uloga igrača Liverpula u ovom timu. Onaj iz 2007. je bio šarolikiji jer je nerealno da koncentracija preskupih zvezda bude samo na Enfildu.

Doduše, kada se uporedi cifra, odnosno da Liverpulova petorka danas vredi 530 miliona, a da je čitav onaj tim iz 2007. vredeo 510, onda se vrednosna razlika zamućuje.

Međutim, to treba pokazati na terenu, a vi odlučite koji bi od dva tima pobedio i recite nam u komentarima koji bi bio rezultat, a u anketi ko bi slavio.

Video: Bojan Đorđić: U Švedskoj nema policijskog časa, ali svi poštuju samoizolaciju

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • montenegringo

    25. mart 2020 | 17:27

    Vidjet cemo koliko su vrijedni kad prodje ovaj virus?

  • Шумадинац

    27. mart 2020 | 09:01

    Енглези само своје гурају и дижу им цене. Када је у фудбалу Лампар вреднини од Пирла или Ћавија, при томе Пирло је и првак света

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA