Golmani koji su golovima pisali istoriju Premijer lige: Samo njih petorica su bili strelci

Tri pogotka pala su preko čitavog terena

  • 0
Piter Šmajhel Printskrin: Twitter

Zvuči možda malo i čudno, ali samo petorica golmana u istoriji Premijer lige uspeli su da postanu strelci.

Led je prvi "probio" Peter Šmajhel, da bi tri godine kansije i Bred Fridel bio strelac. Pol Robinson je 2007. dao gol izu slobodnjaka sa svoje polovine terena, a tu su još i Tim Hauard i Asmir Begović.

Peter Šmajhel, Aston Villa - Everton (20. oktobar 2001. godine)

Jedna od najvećih golmana u istoriji Premijer lige uspeo je da postigne gol, ali ne u dresu Mančester junajteda. Upisao se među strelce kao član Aston Vile na meču protiv Evertona. Šmajhelu je to bio deveti pogodak u ligaškim mečevima.

Postigao je čak šest golova dok je bio član danskog kluba Hvidovre i još dva u Brondbiju. Jedan je dao u dresu Mančester junajteda 1995. godine, na meču Kupa UEFA protiv Rotora iz Volgograda.

Uprkos Šmajhelovom golu, Vila je izgubila od Evertona rezultatom 3:2.

Bred Fridel, Blekburn - Čarlton (21. februar 2004. godine)

Fridel je postigao jedan od najluđih golova u istoriji Premijer lige. Bivši golman reprezentacije SAD u nadoknadi vremena je izjednačio rezultat na 2:2, ali radost gostiju nije dugo trajala. Klaus Jensen je nekoliko trenutaka kasnije postigao treći gol za Čarlton i doneo slavlje domaćim navijačima.

Pol Robinson, Totenhem - Votford (17. mart 2007. godine)

Golman Totenhema je 2007. godine postao tek reći čuvar mreže koji je bio strelac svoje ekipe. Reprezentativac Engleske je izveo slobodan udarac sa svoje polovine, a gledaoci su sa nevericom posmatrali kako lopta preskače Bena Fostera i odlazi u mrežu.

Ekipa iz Londona slavila  je rezultatom 3:1.

Tim Hauard, Everton - Bolton (4. januar 2012. godine)

Američki golman je prilikom postizanja gola imao veliku pomoć vetra, pa je umesto slavlja uputio izvinjenje kolegi na golu Boltona Adamu Bogdanu.

- Kao golman razočaran sam zbog onog što se dogodilo. Nije baš lepo, a ovakve stvari mogu uništiti samopouzdanje - rekao je Hauard.

Pogodak američkog golmana nije bio dovoljan Evertonu da izbegne poraz. Bolton je zahvaljujući golovima Dejvida Ngoga i Gerija Kejhila pobedio sa 2:1, piše Give me sport.

Asmir Begović, Stouk - Sautemton (2. novembar 2013. godine)

Nekoliko razloga čine ovaj gol izuzetnim. Begović je loptu uputio sa distance od 91,9 metara i postao apsolutni svetski rekorder.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine postavio je Ginisov rekord zahvaljujući golu postignutom sa najveće udaljenosti u takmičarskoj utakmici.

Golman Stouka je bio strelac u 13. sekundi utakmice, što je jedan od najbržih pogodaka u istoriji Premijer lige.

N.N.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA