≫ 

Top 5 napadačkih trija u istoriji savremenog fudbala

Klubovima su doneli golove i trofeje

  • 14
Mesi, Nejmar, Suarez Foto: screenshot/youtube.com/FEEL MY STYLE

Realna Potreba za trojicom napadača važna je u modernom fudbalu kao i čvrsta odbrana. Kada su napadači uigrani i talentovani, jedna akcija može promeniti sezonu i odvesti ekipu u borbu za trofeje.

Liverpul i Barselona su proteklih godina često igrali sa tri igrača u napadu. Sadašnji isturena trojka Liverpula izdvaja se kao jedna od najboljih u modernom fudbalu. Tokom poslednje dve decenije mnoge velike ekipe sa napadačkim stilom igre imale su sjajne igrače u navali, a "udarna trojka" postala je deo moćnih strategija savremenog fudbala.

Mane, Salah, Firmino - Liverpul

Kada je 2017. godine Mohamed Salah stigao na Enfild, mnogi navijači Liverpula nisu verovali da će se uklopiti sa Sadijom Maneom i Robertom Firminom. Prošle godine je mnogo pomogao klubu u osvajanju Lige šampiona. Dva puta je Salah osvojio Zlatnu kopačku Premijer lige.

Za Liverpul je mnogo važnije što Salah ima sjajnu saradnju sa Sadijom Maneom i Robertom Firminom. Trio napadača je najzaslužniji osvajanje Lige šampiona, Superkupa i Svetskog klupskog prvenstva, ali i za dominaciju tokom sezone 2019/20 u Premijer ligi. Tokom poslednje tri sezone zajedno su osvojili tri "Zlatne kopačke"  Premijer lige, a prošle godine su Mane i Salah podelili prestižno priznanje.

Tokom prošlogodišnje Lige šampiona zajedno su dali 13, a u Premijer ligi 57 golova. Veruje se da će i dalje predvoditi napad Liverpula, naročito posle sezone koja bi mogla doneti prvu titulu klubu sa Enfilda posle 30 godina.

Ronaldo, Runi, Tevez - Mančester junajted

Igrali su za tim Aleksa Fergusona od 2007. do 2009. godine i ovaj period učinili jednim od najuspešnijih u istoriji kluba. Mančester je sa lakoćom pobeđivao protivnike osvojivši tri uzastopne titule u Premijer ligi i trofej Lige šampiona. Ubitačna trojka zajedno je postigla 140 golova.

Junajted je tokom tri sezone uspeo da osvoji Svetsko klupsko prvenstvo, Liga kup i dva Komjuniti šilda. Ronaldo, Runi i Tevez činili su jedan od najboljih napada u istoriji svetskog fudbala.

Eto, Mesi, Anri - Barselona

Napad koji čine Eto, Anri i Mesi san je svakog kluba i navijača na planeti, a 2008. godine Barseloni se taj san ostvario. Igrali su zajedno dve godine i u sezoni 2008/09 ukupno postigli 100 golova. Verovatno su mogli da ostanu na okupu još koju godinu, ali Eto i Anri su već zakoračili u zrele igračke godine.

Klub predvođen ubitačnom trojkom osvojio je Ligu šampiona 2009. godine, posle pobede nad Mančester junajtedom u Rimu od 2:0. Golove su postigli Samjuel Eto i Lionel Mesi.

Bejl, Benzema, Ronaldo - Real Madrid

Tokom trogodišnje dominacije evropskim fudbalom od 2016. do 2018. godine, trio je postigao ukupno 200 golova u svim takmičenjima. Našli su se da bi zadivili fudbalski svet, a to su i učinili.

Garet Bejl i Karim Benzema zajedno su postigli tri gola u finalu Lige šampiona 2018. godine protiv Liverpula. Bejl i Ronaldo bili su strelci u finalu Lige šampiona 2014. godine, kada je Real sa 4:1 savladao Atletiko Madrid.

Trio je imao važnu ulogu u osvajanju velikog broja trofeja Reala tokom poslednjih pet godina, što ih čini jednim od najboljih napada svih vremena. Bio je to savršen spoj Bejlovi brzine, Benzemine snalažljivosti i Ronaldovog umeća.

Mesi, Nejmar, Suarez - Barselona

Ovaj trio je najefikasniji u istoriji kluba sa Nou Kampa. Reč je o najubitačnijem napadu koji je Evropa ikada videla. Za tri godine saradnje postigli su 364 gola u svim takmičenjima, piše Sportskeeda.

Tokom najuspešnije sezone kluba 2014/15 Mesi, Nejmar i Suarez dali su ukupno 131 gol. Barselona je u 2015. godini osvojila Primeru, Kup kralja, Ligu šampiona, Superkup Evrope i Svetsko klupsko prvenstvo.

Trio je prestao da postoji 2017. godine kada je Nejmar prešao u PSŽ. Barseloni su doneli devet trofeja, a među njima dve vezane duple krune što se u Španiji nije dogodilo od 50-ih godina prošlog veka.

N.N.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realno

    29. mart 2020 | 09:15

    A Trio fantastiko? Ne sećate se tog doba Totti , Montela i Batistuta.

  • Poison

    29. mart 2020 | 09:21

    Kaka,Shevchenko,Inzaghi

  • Др

    29. mart 2020 | 08:05

    Југовић, Панчев, Просинечки, а ви причајте шта хоћете!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA