≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Boka potvrdila, Bombonjera dobija četvrtu tribinu: Čuveni stadion više neće biti isti

Vreme čitanja: oko 1 min.

Širi se za više od 20.000 mesta

  • 0
Foto: Printscreen / Instagram

Takav je bar plan kluba Boka Juniors koji kaže da ima zainteresovanih za projekat izgradnje nove tribine, kroz ideju koja ima simboličan naziv.

Projekat bi trebalo da košta oko 50 miliona dolara, a uprava kluba bi sa Horheom Amor Amealom trebalo da sprovede to u delo do kraja svog mandata.

Amor Ameal je potvrdio da će se projekat zvati "Bombonjera 360 stepeni" pošto će sada sa sve četiri strane imati tribine.

Maksimalni kapacitet bi bio oko 78.000 mesta nakon reizgradnje (trenutno je na 52.000), ali će klub morati da kupi i nekoliko okolnih blokova da bi sproveo u delo ovaj plan.

Amealov mandat u klubu ističe decembra 2023. godine, tako da prema sadašnjem planu klub treba da dobije i četvrtu celu tribinu za oko tri i po godine.

To prema pisanju argentinskih medija ne bi bila jedina promena pošto bi u okviru rekonstrukcije bili dodati i teren za hokej, dva bazena i mesta za roštilj. Kompletan projekat rekonstrukcije možete pogledati u snimku na linku.

Video: Trčimo uz požarne stepenice, život bez fudbala mi je jeziv: Raća Petrović o životu u karantinu

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA